Някои храни, които трябва да присъстват на масата за закуска

...
Някои храни, които трябва да присъстват на масата за закуска
Коментари Харесай

Здравословна рецепта: закуска за отслабване

Някои храни, които би трябвало да участват на масата за закуска и които са отлични за здравословно намаляване, са:

Цитрусови плодове като  ананас, ягоди, малини или киви: тези плодове като се изключи че имат малко калории, имат доста вода и фибри, които са виновни за понижаване на глада през сутринта и контролиране на червата, като по този метод понижават раздуването на корема;

Обезмаслено мляко или други  соеви, овесени ядки, ориз, кокосови или бадемови питиета: съдържат огромно количество калций и имат по-малко калории, увеличавайки хранителната стойност на закуската, без да повреждат диетата; 

Гранола, пълнозърнест самун или овесени ядки палачинки, защото те са положителни източници на фибри, витамини и минерали, които оказват помощ за повишение на възприятието за задоволеност, понижаване на глада и поощряване на загуба на тегло. Те също по този начин подтикват червата и усилват размера на изпражненията, регулирайки придвижването на червата и намалявайки запека. 

Алтернатива за смяна на закуската и не напълняване е заместването на мляко с нискомаслено кисело мляко. И с цел да включите допустимо най-добре хляба, най-хубавият вид е да сложите върху него филийка нискомаслено бяло сирене. 

Ето на вашето внимание 6 варианти за здравословна закуска:

Закуската е най-важното хранене за деня, с цел да се увеличи продуктивността и да се обезпечи благоденствие. За хората които нормално закусват /а тези които не го вършат е време да стартират да закусват/, би трябвало да извършите едно от следните неща:

- Пълнозърнест самун с бяло сирене и чаша портокалов сок; 

- Гранола с натурално кисело мляко и късчета плодове;

- Кафе с обезмаслено мляко и без захар, зърнен самун с чаена лъжичка масло и круша;

- Пълнозърнести храни със смесени плодове с бадемово мляко;

- Бъркани яйца с пълнозърнест тост и ягодов шейк, подготвен с кокосово мляко;

- Палачинки от бананови овесени ядки с фъстъчено масло и накълцани ягоди. 

Тук грамажа за порция варира за всеки човек самостоятелно, защото това ще зависи от тежестта, възрастта, пола, в случай че сте физически дейни и дали работите за увеличение на мускулната маса.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР