Някои храни, които приемаме, създават киселинна среда в организма, която

...
Някои храни, които приемаме, създават киселинна среда в организма, която
Коментари Харесай

12-те високо алкални храни, пазещи ни от болести

Някои храни, които одобряваме, основават киселинна среда в организма, която забавя метаболизма и може да бъде причина за здравословни проблеми като заболявания, повишение на тежестта и прибързано стареене. За да не се стига до тези неприятности, е нужно да одобряваме алкални храни, които да балансират киселинността в стомаха. Ето кои са някои от най-полезните алкални храни, които би трябвало да бъдат част от нашето меню.

Банани – зарежда с сила и е страховит за начало на деня като добавка към вашата закуска. Съдържа желязо, ендорфини и витамини. Може да усъвършенства настроението ви. Препоръчва се за хора с проблеми с бъбреците.

Броколи – може и да не са обичани на децата, само че са измежду най-полезните алкални храни. Богати са на витамини и минерали, които благоприятстват здравето на бъбреците, съединителната тъкан и костите.
 Кои питиета са най-вредни за зъбите Кои питиета са най-вредни за зъбите
Газираните питиета нанасят най-големи вреди на зъбите. Това съобщи пред вестник „ Сън “ стоматологът от Лондон Кристофър Ор, к...

Авокадо – извънредно богат на витамини, потребни мастни киселини и аминокиселини, които се грижат за сърдечното здраве. Чудесна добавка към вашата свежа салата!

Лимони – поради високото си pH, това е най-алкалният от всички артикул, който е извънредно потребен за организма. Лимонът оказва помощ при простуда и грип, за филтриране на черния дроб, подсилване на имунитета, събаряне на тегло, контролиране на киселинността. Чудесна концепция е да започнете деня с чаша топла вода с лимон.

Краставици – обезврежда киселинността и усъвършенства храносмилането. Съставена е най-вече от вода, което я прави чудесна за всяка диета. Може да хапвате колкото си поискате от нея, а тя ще се погрижи за по-добрия тип на вашата кожа.

Целина – забавя стареенето, зарежда организма с аминокиселини, потребни субстанции и минерали. Регулира кръвната захар и усъвършенства метаболитните процеси в организма. Хапвайте целина постоянно.

Чесън – тази апетитна добавка към всяко ядене е алкална храна за здраве. Грижи се за положителния имунитет и има антимикробно деяние. Нека чесънът постоянно участва на вашата софра.
 Учени откриха от кое място идва киселият усет на лимона Учени откриха от кое място идва киселият усет на лимона
Молекулярни биолози от Холандия и Съединените щати откриха механизъм, който „ напомпва “ киселини в плодовете на лимони и дру...

Пъпеш – със своето високо pH, пъпешът е хубаво да се употребява при проблеми с бъбреците и простуда. Помага за възстановяване на настроението, бори напрежението и безсънието. Чудесен при съблюдаване на диета. Съдържа доста вода и потребни фибри.

Горски плодове – супер потребни са за целия организъм. Съдържат антиоксиданти, фибри, витамини и минерали, които се отразяват удобно на тялото и забавят процеса на стареене. Хапвайте ги заран със закуската за незабавен резултат!

Грозде – прибавете го в менюто си, щом сезонът настъпи, тъй като съдържа доста витамин, оказва помощ за повишение на имунната отбрана, за справяне със напрежението и безсънието. Облекчава нервното напрежение. Гроздето има свойството да подмладява кожата.

Спанак – един от най-полезните зелени зеленчуци, изобилен от витамини. Помага при анемия, астма, диабет. Може да помогне да запазите в положително положението зъбите, кожата и косата си. Истински естествен подарък.

Ленено семе – суперхрана, която е богата на витамин Е и фибри. Има противовъзпалително деяние. Помага за справяне с топлите талази при менопауза. Добавете го в млечна закуска, смути, шейк, салата или друго.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР