Някои хора смятат, че щом се омъжат/оженят, това значи, че

...
Някои хора смятат, че щом се омъжат/оженят, това значи, че
Коментари Харесай

Трябва ли да обедините всичките си пари с тези на половинката?

Някои хора считат, че щом се омъжат/оженят, това значи, че би трябвало да са напълно свързани с половинката си във всеки един аспект от живота, в това число финансовия. Затова сплотяват парите си. Други пък избират да запазят известна независимост и по тази причина си отделят персонална сума за лични разходи. Кой от двата разновидността е по-добър?

" В множеството сполучливи бракове има някаква форма на разделяне. Хората би трябвало да могат да водят и обособен живот със своите занимания и желания, да съществуват като персони, а освен като част от двойка. Не бива да са просто " брачният партньор или брачната половинка на някого ", декларира професорът по социология Стивън Нок пред WebMD.

Според американско проучване от 2017 година 51% от двойките са обединили парите си, откакто са се събрали, 34 на 100 са сплоти част, само че са си оставили и персонални суми, а 15% въобще не са споделили финансите си. При по-младите двойки (под 34-годишна възраст) 29 % нямат общи банкови сметки.

Като цяло, добре е фамилията да има повече от една банкова сметка - за по-голяма финансова сигурност. Най-добрият вид е съпрузите да имат обединени финанси, само че и всеки да разполага с някаква обособена сума за персонални стремежи и разноски.

Важно е огромните финансови решения - за покупка на жилище или други по-съществени придобивки, да се взимат дружно и след в детайли разискване. Партньорите би трябвало да са оптимално транспарантни и чести един с различен. Но в това време не трябва да им се постанова да желаят позволение за дребните лични удоволствия, които си разрешават в магазина, или пък да дължат доклад за всяка дреболия, която купят.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР