Някои хора са по-лесни за опознаване и сприятеляване от други

...
Някои хора са по-лесни за опознаване и сприятеляване от други
Коментари Харесай

Лидерите си личат по характера

Някои хора са по-лесни за опознаване и сприятеляване от други и това е въпрос на темперамент. По същата логичност, изключителните водачи са тези, които са по-отворени, обществени, отзивчиви, скромни, гъвкави, почтени и положителни от останалите. Това са качествата, които оставят по-дълбоко и значимо влияние върху другите.

Добрата вест е, че ние сами решаваме какъв да бъде нашия темперамент. Ако изберем да бъдем мързеливи, отрицателни, егоистични и неискрени,  няма да изградим темперамент, който другите биха желали да следват. За положително или за неприятно, ние сами решаваме по какъв начин да реагираме във всяка обстановка.

В последна сметка, мощният темперамент е това, което разграничава великите от посредствените, празните думи от действието и сполучливите хора от несполучливите. Това са 7 черти, които са присъщи за водачите със мощен темперамент.

1. Имат добър самоконтрол

Добрите водачи са прочувствено интелигентни и търпеливи. Те знаят по какъв начин да запазят успокоение напрегнат и не разрешават страстите им да диктуват техните дейности и изявления. За тях е значимо да си обезпечат нужното време и пространство, с цел да се концентрират върху намирането на решения, които ще бъдат от изгода както за самите тях, по този начин и за другите. Способността им да запазят успокоение даже в най-напечените обстановки е една от най-забележителните черти на положителните водачи.

2.  Стоят надалеч от драмите

Драмите и свадите основават най-различни отрицателни и отблъскващи страсти. Никой не обича да бъде към хора, които непрекъснато основават драми и спорове, пробвайки се да привлекат вниманието върху себе си и да се покажат като по-специални и разнообразни от останалите.  Добрите водачи, като всички нас, имат свои лични проблеми в персоналния си живот, само че те в никакъв случай не гипреекспонират и не ги трансформират в трагични истории, с които да си завоюват благосклонности. За да изградим лидерски умения, не може да упрекваме другите за нашите персонални неуспехи. Човек не може да стигне надалеч с оправдания. Трябва да се научим да поемаме отговорност за личните си дейности и да вършим всичко по силите си, с цел да реализираме позитивната смяна, която желаеме да забележим в нашия живот.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР