Някои хора несъзнателно правят неща, които отблъскват околните. Други пък

...
Някои хора несъзнателно правят неща, които отблъскват околните. Други пък
Коментари Харесай

6 типа поведение, които отличават непопулярните от популярните хора

Някои хора неумишлено вършат неща, които отблъскват близките. Други пък са в положение с една най-обикновена усмивка да провокират благосклонност. Често дребните елементи са тези, които дефинират дали сме известни или непопулярни. При това способността да накараме другите да ни харесват е значим фактор за професионален триумф и персонално благополучие.

Комуникационни специалисти като доктор Ролф Меркле са проучили кои свои качества би трябвало да променим, в случай че желаеме да спечелим утвърждението на хората. Ако някой желае да мери славата си не по броя на враговете си, дано ревизира дали една или повече от точките по-долу се отнася и за него.

1. Да бъдеш изкуствен

Изкуствен смях и предвзети забележки  – близките инстинктивно усещат, когато някой трескаво се мъчи да поддържа ослепителна фасада. Самоиронията или спонтанната реакция на дадена обстановка са непознати на такива хора. Толкова се напрягат да се харесат на другите, че самите те наподобяват напрегнати.

2. Да се хвалиш самичък

Собствената похвала вони, гласи една остаряла поговорка. Който превъзнася себе си в компания, подплашва близките и те млъкват объркано; по този начин притегля цялото внимание само върху себе си. Особено подла форма на самохвалството е „ просенето на похвали “, т.е. неприятният табиет съзнателно да подценяваш личните си достижения, единствено и единствено да изкопчиш от другите противоположната реакция: да стартират да те хвалят, потвърждавайки какъв брой си процъфтяващ. Запомнете: не трябва да се срамувате да изтъквате триумфите си, само че единствено когато сте в положение да ги отбраните.

3. Да не се интересуваш от другите

Който омаловажава персоналните проблеми на сътрудниците си или разяснява присмехулно проектите им за отпуска, пропуща нещо значимо:  всеки човек е жаден за внимание.  Колкото повече интерес демонстрираме към близките, толкоз повече благосклонности ще печелим. При това освен самохвалковците се отнасят с неуважение към другите - интровертните меланхолици също доста постоянно са фокусирани само върху себе си.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР