Някои хора имат късмета да срещнат сродната си душа рано

...
Някои хора имат късмета да срещнат сродната си душа рано
Коментари Харесай

Когато си над 40: Защо е по-трудно да си намерим партньор

Някои хора имат шанса да срещнат сродната си душа рано и да изградят семейство преди да навършат 30 години. Други обаче, дали по лично предпочитание или непредпазливо на ориста, остават сами за по-дълго време.

Истината е, че колкото по-дълго време човек няма половинка до себе си, толкоз по-трудно става за него да откри подобаващия човек или да се раздели със свободата си. Рано или късно става самодостатъчен и отхвърля всички евентуални сътрудници.

Има редица аргументи да бъде по-трудно човек да откри любовта след навършване на 40 години и ние ви посочваме кои са те:
 По-тесен кръг
Често общественият кръг се стеснява видимо след 40-годишна възраст, изключително при хора, постигнали висок финансов и обществен статус. Това е повлияно от неналичието на време и целта на качеството на връзката. С придвижване на възрастта основаването на обществени връзки, да не приказваме за другари, става по-трудно.

Съществува и факторът, че колкото по-високо се издига човек, толкоз по-малко откровеност има към него, макар че индивидът желае качество и дълбочина, а не незадълбочено другарство.
Възрастта си споделя думата
Всички сме чували, че “за любовта няма граници ” и макар че ненапълно е правилно, на 40 години нещата са малко по-пипкави. Разликата във възрастта може да окаже въздействие, изключително във връзка с ползите и метода на живот.

Ако изберете някой по-млад, който още е на 20 години, има огромен късмет той да няма финансовата непоклатимост или умствената зрялост като вас. В друга обстановка може би този човек ви избира с упованието, че към този момент сте одобрени. Ако не сте, отхвърлянето ще повлияе на увереността ви. Други спорове могат да зародят заради интереса да имате деца или не.
Комплекси
Някои хора изпитват неустановеност и безпокойствие заради физическите промени, които стартират да бъдат по-забележими след 40. Това е и една от аргументите да си намират сътрудник по-трудно. Мисли като „ Прекалено стар/а съм, към този момент не съм секси, не се усещам добре в тялото си “ и други сходни, саботират концепцията да се свържете с някого още веднъж.
Ангажименти
Когато си на 20 години е по-лесно да се увлечеш от концепцията за сантиментална обич и избрани упования към колегата. Липсата на опит ви кара да се поддадете, само че това се трансформира на 40. След един или няколко опита за връзки и струпване на житейски опит, вие сте наясно по какъв начин тъкмо стоят нещата. Затова ставате по-критични и взискателни, преди да приемете ангажимент към някого.
Високи упования
По начало да имаш високи стандарти не е нещо неприятно и може да ви спести доста главоболия. Това обаче също по този начин лимитира опцията да намерите сътрудник след 40. Когато преминете през разнообразни неща и постигнете задачите си е естествено да станете по-взискателни.

Трябва обаче да сте наясно, че доста малко хора ще дават отговор на този блян. Често упованията могат да бъдат нереалистични и да чувствате, че на всички, които срещате, им липсва нещо. Постоянно ще изпитвате отчаяние, тъй като не сте намерили своя съвършен сътрудник.
 Сравнения
Важно е да разберете, че с цел да намерите още веднъж сътрудник след 40, би трябвало да се отворите за нови прекарвания и видове хора. Ако непрекъснато сравнявате с някогашните си, без значение дали за положително или неприятно, няма да можете да се почувствате удовлетворени.
Критичност
Понякога се случва да съдите хората, които срещате, по-строго, без значение дали по външния им тип, метода им на мислене или житейския опит. Твърде сериозното и взискателно отношение може да повлияе на възможностите за реализиране на постоянна връзка.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР