Някои хора и 10 часа да спят, все ще са

...
Някои хора и 10 часа да спят, все ще са
Коментари Харесай

Какво се случва, ако спим по-малко от шест часа на нощ

Някои хора и 10 часа да спят, все ще са изтощени. А на други и пет са им задоволителни на нощ, с цел да действат на цялостен потенциал. Но учените от дълго време са пресметнали, че човешкият организъм се нуждае от оптимално количество сън сред шест и осем часа, с цел да успее да рестартира всички системи и с цел да сме здрави и енергични по-дълго. Ако пък не съумяваме да влезем в тази рубрика, евентуално тялото ни към този момент сигнализира.
 Могат ли кафето или дрямката да компенсират неналичието на сън
Могат ли кафето или дрямката да компенсират неналичието на сън

Отговорът е един и явен

Здравословните проблеми, до които води недоспиването, са не един и два - от нарушавания в когнитивните функционалности на мозъка, през затлъстяване, до нараснал риск от разнообразни болести. А ново на учени от Uppsala University в Швеция потвърждава и директна връзка сред дребното часове сън и по-голямата опция да развием диабет вид две спрямо при тези хора, които си набират седем-осем часа сън на денонощие.

И предходни изследвания са правили сходни догатки, като се дава и уточнението, че този нараснал риск може да се редуцира с потреблението на повече плодове и зеленчуци. За да се потвърди дали това в действителност е по този начин, изследователите проследяват питателните привички, както и съня на над 247 900 британци в продължение на най-малко 10 години.
 Снимка 656254

В случая под здравословно хранене се схваща два или повече плода на ден, две или повече порции риба седмично и най-малко една порция зеленчуци на ден. Също по този начин модифицираното и непреработено алено месо би трябвало да е не повече от две порции седмично.

Сънят от седем до осем часа дневно се дефинира като естествена дълготрайност, до момента в който шест часа се класифицират като къс, а този от три до четири часа - извънредно къс.

Чрез продължителното наблюдаване се открива, че тези, които са спали по шест и по-малко часа на нощ са два пъти по-склонни да развият диабет. И се оказва, че даже здравословното хранене не съумява да компенсира вредата, която недоспиването оказва на организма.
 Снимка 656251

Така за следващ път се потвърждава, че наедно с генетичната предразположеност, редица фактори от всекидневието, над които имаме контрол, също оказва въздействие върху развиването на хронични болести. Но до момента в който в повечето случаи мислим най-много за храненето и физическата интензивност, учените още веднъж ни подсещат какъв брой значима е ролята и на.

Има не едно и две доказателства, че късият сън въздейства върху регулирането на апетита и води до по-голяма потребления на калории, част от които са празни и не носят никаква хранителна стойност. Освен това сънят е директно обвързван с метаболизма на глюкозата, нарушаванията при който водят до развиване на диабет вид две, написа CNN.
 Парфюмът - метод на приложимост за по-добър сън
Неочакваното приложение на парфюма

Има какво още да научим от французите

Именно по тази причина учените съветват не само да променим навиците си, свързани с храненето и спорта, само че и със съня. Важно е да си изградим рутина, която да съблюдаваме всяка вечер, с цел да заспиваме по-лесно. Трябва да заобикаляме кофеина най-малко шест часа преди лягане, както и да не разчитаме, че чаша пиво вечер ще ни помогне да се наспим по-добре. Той може да улесни заспиването, само че вреди на дълбоката фаза на съня, която в действителност е най-полезна.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР