Някои демократи в Конгреса на САЩ започнаха да изразяват на

...
Някои демократи в Конгреса на САЩ започнаха да изразяват на
Коментари Харесай

Дори и някои демократи не искат втори мандат на Байдън

Някои демократи в Конгреса на Съединени американски щати започнаха да показват на глас това, което мнозина са обмисляли уединено: дали президентът Джо Байдън, най-възрастният човек, седял в миналото в Овалния кабинет, не би трябвало да избере пенсиониране пред преизбиране през 2024 година, предава Ройтерс.

Със своя рейтинг на утвърждение от 38% - и задържащ се под 50% от май - 79-годишният Байдън понася негативите от тежката инфлация и терзанията на гласоподавателите, че няма да може да извърши упованията към бъдещия президент през 2025 година Последно през юни Белият дом сподели, че Байдън възнамерява да се кандидатира отново през 2024 година

Двама представители на Демократическата партия на Съединени американски щати от Минесота показаха ясно посланието.

" На страната могат да служат добре ново потомство безапелационни, добре готови, динамични демократи, които да заемат мястото на ветераните ", сподели представителят от Демократическата партия Дийн Филипс в изявление предходната седмица за радио WCCO в Минеаполис.

Филипс похвали благоприличието и работата на Байдън, само че добави, че е време за промяна на поколенията.

Представителката от Демократическата партия Анджи Крейг, която за разлика от Филипс е изправена пред комплицирани избори на 8 ноември, във вторник сподели, че " мисли като Филипс ", съгласно Minnesota Post.

Според някои анализатори тя може да се е опитвала да се нарежда по-добре измежду самостоятелните гласоподаватели.

Но последните изследвания на публичното мнение откриха сходни възгледи измежду гласоподавателите на Демократическата партия. Проучване на Ню Йорк Таймс/Сиена Колидж от юли откри, че 64% от демократите биха желали нов претендент през 2024 година, а изследване на CNN предходната седмица откри, че даже 75% от демократите поддържат сходно мнение.

Партийните деятели нормално се сплотяват към своя президент, изключително в случай че той дава знак, че желае втори мандат. И може да го създадат, в случай че някогашният президент Доналд Тръмп, на 76 години, реши да се кандидатира още веднъж през 2024 година, опция, с която той флиртува обществено.

" Гладът за ново потомство водачи е налице. Но потребността да бъде надвит Тръмп постоянно ще има по-голямо значение. Байдън към момента е единственото име в листата с републиканци или демократи, които са го създали ", означи Мат Макалвана, почитан някогашен чиновник от администрацията на Барак Обама.

Проучване на Reuters/Ipsos от юли откри, че една трета от гласоподавателите републиканци считат, че Тръмп не би трябвало да се кандидатира още веднъж. Проучванията демонстрират, че губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, на 43 години, събира благосклонности измежду републиканските гласоподаватели.

Един от съветниците на деец демократ от Камарата на представителите сподели в сряда, че диагнозата COVID-19 на Байдън предишния месец е сложила началото на диалог сред някои съветници на Демократическата партия от разнообразни политически течения по отношение на бъдещето на Байдън.

Не е ясно дали те отразяват настроенията на шефовете си, само че сътрудникът означи, че има общ консенсус, че би било " неуместно " да бъде зарязан Байдън, поради мощната му победа над Тръмп през 2020 година

" Не е като да имаме подготвена опция ", добави помощникът.

Лидерът на болшинството в Сената Чък Шумър и други видни конгресмени и сенатори от Демократическата партия показаха поддръжката си за кандидатурата на Байдън през 2024 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР