Някога военни казарми, а днес биологична ферма. В Австрия, недалеч

...
Някога военни казарми, а днес биологична ферма. В Австрия, недалеч
Коментари Харесай

В Австрия казарми се превърнаха в иновативна екоферма

Някога военни казарми, а през днешния ден биологична плантация. В Австрия, близо до град Грац, 60 души се откриват в село, с цел да основат самобитна лаборатория, където на процедура съумяват да затворят цикъла на цялостното преработване и повторната приложимост.

Екофермата обгръща 3000 кв.м. жилищна повърхност и 20 хектара земеделска земя. Фермата е подкрепена от европейския план Houseful. В нея се намира по този начин нареченият " Био-милер ". Това е купчина от компост, или биотор, изработен от отпадъчната дървесина от осъществяваните аграрни действия.
Ако копаеш малко по-дълбоко, можеш да усетиш, че компостът е топъл. Сега не можеш да видиш парата, тъй като времето е хубаво. Но тази топлота я водим посредством система от маркучи, с цел да отопляваме оранжерията си.
Космо Атеф, вносител на биологично какао

Оранжерията е жизненоважна за пречистването на по този начин наречената " сива вода " от тоалетните, пералните и съдомиялните машини. Създадена е от рециклирани материали от военните казарми.
Растенията и микроорганизмите на процедура правят работата вместо нас. Не е належащо да използваме спомагателна сила, с цел да пречистим водата. Така получаваме дейно, стабилно, обществено задоволително и перспективно решение, което ни разрешава да пречистваме и използваме наново водата тук, на място.
Марко Хартл, инженер по околната среда

Пречистената вода се употребява за напояване на зеленчуковата градина, където се отглеждат 70 разнообразни култури. Градината се обработва с компост и течен тор, отделяни от локална минна апаратура за биогаз. И по този начин цикълът на преработване е приключен.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР