Някога във Франция се смяташе, че убийството от любов“ носи

...
Някога във Франция се смяташе, че убийството от любов“ носи
Коментари Харесай

Десислава Минчева за насилието: Някога във Франция имаше „убийство от любов“

Някога във Франция се смяташе, че „ убийството от обич “ носи смекчаващи виновността условия , само че това се промени през последните 20 години. Това сподели в предаването „ Тази събота “ кореспондентът на bTV във Франция Десислава Минчева.

„ Домашното принуждение и всеобщ проблем. И когато приказваме за него, би трябвало да уточним, че то не е единствено против дами, въпреки те да са 80% от всички жертви на домакински тормоз. Интересен е и обстоятелството, че единствено една жена на четири подава сигнал за принуждение “, изясни тя.

Във Англия са регистрирани над един милион случаи за предходната година

Десислава Минчева акцентира, че редом на митингите в България, такива е имало и в Испания, тъй като там единствено през последния месец живота си са изгубили осем дами. Там управляващите сигнализират, че най-вече се усилват случаите на домашно принуждение по време на ваканциите – най-вече по време на летните отпуски. „ В всекидневието жертвата може да се съобрази с работните часове на насилника и да избегне експанзията, до момента в който по време на отпуската това е невероятно “, разясни тя.

Първите резултати от ограниченията на държавното управление се чакат до месец

Кореспондентът на bTV показа също по този начин, че френското общество е направило извънредно значима крачка напред през последните 20 години. Преди това там е било обикновено да се приказва за „ ликвидиране от обич или пристрастеност “ и това се е смятало за смекчаващо виновността събитие. „ Няма принудител, които да не каже пред съда, че доста е обичал половинката си, само че тя била истерична и абсурдът е приключил до този „ случай “. А дамата в действителност е мъртва. За какъв случай приказваме? “, сподели още Десислава Минчева.

Часове наред потърпевшата е била в безсъзнание

Към днешна дата във Франция към този момент има термин, който значи „ ликвидиране на жена “ и това закононарушение към този момент има отежняващи виновността условия.

 Вижте какво още описа Десислава Минчева във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР