Някога хората са вярвали, че Луната има човешко лице, но

...
Някога хората са вярвали, че Луната има човешко лице, но
Коментари Харесай

Приказка за момчето, което спечели сърцето на Луната

Някога хората са вярвали, че Луната има човешко лице, само че една приказка ще покаже, че Луната има и... сърце. " Момчето, което обичаше Луната " на издателска къща " Кръгозор " е история за едно малко момче, пленено от светлината на Луната, което минава през разнообразни трудности, с цел да завоюва любовта й.

Автор на текста и на илюстрациите е италианецът Рино Алаймо, който употребява ексцентрична техника. За да съобщи другите нюанси на кафявото, той разлива и обработва страниците с кафе. Резултатът сияе със своя лична светлина.

" Момчето, което обичаше Луната " е първата книга на Алаймо. Тя е акомодация на едноименния му късометражен филм, основан през 2012 година, който печели голям брой интернационалните награди, а Walt Disney Concert Hall в Лос Анджелис го подреждат измежду най-красивите фамилни късометражни филми в света.



Историята в " Момчето, което обичаше Луната " е метафора и за живота на самия Рино Алаймо. Както своя воин, по този начин и той е идеалист, който в никакъв случай не се отхвърля, без значение от трудностите по пътя му. Когато приключва книгата, той не е подозирал, че тя ще придобие толкоз огромна известност отвън границите на Италия. Приказката е преведена на повече от 7 езика. Тя е се учи и от студентите в Националния университет на Тайван като образец за богат набор от метафори и други художествени изразни средства.

Преводът е на Юлия Спиридонова.

Читателите на " Детски Дневник " могат да се възползват от 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчай книгата с безвъзмездна доставка тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР