Някога чудили ли сте се как изглежда живота на една

...
Някога чудили ли сте се как изглежда живота на една
Коментари Харесай

Как минава денят на една майка, която си стои във вкъщи

Някога чудили ли сте се по какъв начин наподобява живота на една майка, която стои във у дома и гледа детето си? Майката и блогър Лий Ан Бенджамин споделя по какъв начин минава един нейн ден:

3 часа- Чувам, че Ноа хленчи в креавтчето си. Съпругът ми е ням през нощта и продължава да спи. Взимам Ноа и го кърмя, до момента в който заспи още веднъж.

6 часа- Чувам звучи от танцово празненство. Отивам до креватчето на Ноа и виждам по какъв начин измисля нови танцови придвижвания, макар цялостния памперс.

6.45 часа- Защо даже е нужно да променям този памперс. Той просто ще го напишка още веднъж. Не, не мога да го оставя с мръсния памперс, ще получи обрив. Уф, добре, в този момент е време да го сменя още веднъж.

6.45 до 7.15 часа- Правите и ядете закуска. Ноа седи в столчето си и ни следи. Това е всекидневие за него и той го обича. Той към момента е много изтощен, тъй че няма проблем да гледа по какъв начин мама готви.

7.15 до 10.00 часа- Нещата стават забавни след закуска. Опитвам се да работя и да развличам Ноа по едно и също време. Той има доста сила по това време- може да обиколи къщата 3 пъти, да играе на всички вероятни игри и да гледа Мики Маус 2 часа.

 Как минава денят на една майка, която си стои във у дома Insatgram user leeannebenjamin

10:00 ч.- По това време се пробвам да накарам Ноа да заспи. Понякога е малко по-рано, от време на време малко по-късно. Просто зависи по кое време се е събудил сутринта и какво прави. Борбата на майката, която работи у дома, стартира да се усеща супер действителна, когато детето не желае да заспи.

10:15 ч. - Горещо, по дяволите, за какво не заспи? Ако бях него, щях да заспя. О, дребосъче... неговата кошара даже ми наподобява комфортна в този миг.

10:20 ч. - Казвам тиха молитва на боговете, които ще накарат Ноа да спи в продължение на най-малко един час, с цел да мога да отида в сериозен режим. Приготвям чаша кафе и сядам на бюрото си.

10:25 ч. - Когато Ноа се разсънва, седнал съм на бюрото си (независимо дали това е на пода, на дивана или в действителност на бюрото ми) и работя като вманиачен човек. Това е режим на цялостен фокус. Няма разпръскване. Вземете колкото се може повече, колкото е допустимо човешкото време по време на сън. Мълчаливо си мисля за себе си - за какво в миналото не съм се възползвала от мълчанието преди? Мисля, че можех да имам 7 работни места, преди да имам бебе.

11:25 ч. - Моят корем стартира да ръмжи, само че към момента няма време за обяд. Някой ден ще хапвам и естествен обяд, само че през днешния ден ще заложа на мюсли бар.

12:30 ч. - Ако имам шанс, Ноа се разсънва от дрямката си, аз го храня, а по-късно се връщаме към жонглиращия акт до идващия му сънливост.

15.30-19.30 ч. - Ще нахраня още веднъж Ноа и той ще вземе третата си сънливост. Ще се върна в режим на рецесия, с цел да свърша допустимо най-вече работа.

 Как минава денят на една майка, която си стои във у дома Insatgram user leeannebenjamin

19.30-20.30 ч. - Време за къпане на Ноа. Баня, хранене, книга. Обикновено четем брошура в леглото и би трябвало да се опитам да приспя Ноа.

20.30 ч. - О. не би ли било прелестно, в случай че Ноа заспива незабавно, откакто го сложа да спи.

20.35 ч. - Ноа стартира да пищи и желае да върви из цялата къща.

20.45 ч. - Отивам до хладилника, виждам виното, мисля да си изсипя една чаша, виждам го, чудя се. Сипвам си вино и сядам на дивана. Вече не слушам Ноа, несъмнено е задремал. Вземам едно одеяло и си пущам епизод на Приятели. Най-накрая мога да си умря.

21.00 ч.- Ноа плаче още веднъж. О, не. Моля те, просто заспи отново. Плачът продължава. Не мога да го оставя да плаче. Ставам и го успокоявам, до момента в който най-сетне заспи още веднъж...

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР