Nvidia представи графичната карта Quadro GV 100, която замени излязлата

...
Nvidia представи графичната карта Quadro GV 100, която замени излязлата
Коментари Харесай

Анонс на професионалната видеокарта Nvidia Quadro GV100

Nvidia показа графичната карта Quadro GV 100, която размени излязлата преди година Quadro GP100.
Още от името е елементарно да се досетим, че в новата професионална видеокарта се употребява графичния процесор GV100 с архитектура Volta, създаван посредством 12 нанометров софтуерен развой.

Nvidia Quadro GV100 разполага с 5120 CUDA ядра и 640 Tensor блока за надълбоко машинно образование и изкуствен интелект. Шината на паметта е 4096-битова, а върху обща поставка са сложени графичния процесор и 32 GB графична памет вид HBM2. Изчислителната мощ на устройството е 14,8 терафлопса.



Охладителят е двуслотов с центробежен вентилатор. TDP на новата графична карта е 250 W, належащо е подаването на в допълнение зареждане на 8-пиновия и 6-пиновия PCI-E Power конектори. На задния интерфейсен панел на видеокартата Quadro GV100 са сложени четири DisplayPort 1.4 видеоизхода.



Характерна специфичност на новия ускорител е поддръжката на NVLink интерфейса с пропускателна дарба 200 GB/s, който дава опция за свързването на две видеокарти Quadro GV100.



Новата видеокарта поддържа технологията за трасиране на лъчите Nvidia RTX, употребена от експертите и разработчиците на видеоигри.

Продажбите на професионалната видеокарта Nvidia Quadro GV100 стартират през април при цена $9000 .
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР