Нургюл Салимова, вицешампион от Световната купа по шахмат за жени

...
Нургюл Салимова, вицешампион от Световната купа по шахмат за жени
Коментари Харесай

Нургюл Салимова вече е студентка в Стопанската академия в Свищов

Нургюл Салимова, вицешампион от Световната купа по шахмат за дами в Баку, откри новата образователна година в Стопанска академия (СА) „ Димитър А. Ценов “ в Свищов.

В Аула „ Проф. Д. Бъров “ шахматистката насочи одобрение към първокурсниците.

За мен е чест да съм през днешния ден измежду вас, в първия ден от моята академична кариера. Спортът е огромна част от моя живот, само че мисля, че е потребно човек да се развива и в други области и считам, че Стопанска академия в Свищов е вярното място за мен. Пожелавам на всички сполучлив старт и печеливш край, съобщи Нургюл Салимова.

Салимова, която е студентка първи курс в компетентност „ Маркетинг “ в свищовската академия, получи от ректора проф. Мариана Божинова парична премия в размер на 1000 лв. от фондация „ Димитър Ценов “, както и ваучер, който покрива всички семестриални такси до края на образованието ѝ. Нургюл получи и комплект с нужните учебници и образователни материали.

„ Днешният ден е специфичен, защото през днешния ден ние ставаме съидейници и съотборници в едно ново пътешестване към познание, развиване и достижения. Вашият избор да се образовате в едно от най-престижните стопански висши учебни заведения в България потвърждава че имате смелостта да следвате вашия разум и сърце. Заедно би трябвало да създадем учаща и обогатяваща среда, в която концепциите да бъдат разменяни свободно, дебатите да бъдат подтиквани, а нововъведенията да бъдат подкрепяни “, съобщи в словото си ректорът на СА „ Димитър А. Ценова “ проф. Мариана Божинова

Официален посетител на откриването бе Андрей Цеков, министър на районното развиване и благоустройството, който сервира поздравления към студентите и преподавателите. В словото си той съобщи, че откриването на всяка образователна година бележи поклонение към познанието, а познанието е най-ценният запас, който ние като човечество познаваме.

Изключително съм благополучен да видя събрани в тази зала както апостолите на познанието, по този начин и учениците, младостта и бъдещето – хората, на които разчитаме да трансформират България към по-добро и да донесат благоденствие, благополучие и развиване за всички нас, сподели министър Цеков. 

„ Като ученик на Стопанската академия, за мен е чест и горделивост да ви поздравя с началото на академичната година. Като регионален шеф съм задоволен, че вашата просветителна институция има одобрени лидерски позиции “, сподели Ивайло Здравков, регионален шеф на област Велико Търново.

Той уточни, че Стопанската академия остава едно от най-хубавите висши учебни заведения в страната, където традициите и нововъведенията в науката и образованието си дават среща в името на просперитета на възпитаниците.

По време на церемонията по традиция бе награден първенец на випуска с грамота и парична премия в размер на 1000 лв., връчена от кмета на община Свищов доктор Генчо Генчев.

С всеки минал ден България има все по-голяма потребност от вас. Тя има потребност от умни, можещи, знаещи и изобретателни жители и аз мисля, че Стопанската академия ще ви приготви за утрешния ден. Сега е моментът всички дружно да създадем по този начин, че освен на думи, а с каузи да сложим висшето обучение като съществена полезност, тъй като е потвърдено, че най-хубавата инвестиция за здрав народ и страна е точно инвестицията в младежите, съобщи Генчев.

Благодарствен молебен за здраве отслужи архиерейският наместник на Свищовска духовна околия отец Руслан Личев.

Тържественото разкриване на новата образователна година приключи пред постройката на Ректората, където ректорът проф. Мариана Божинова и министър на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков сервираха цветя пред паметника на Димитър Апостолов Ценов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР