Нравствената и историческа правота е на наша страна, заяви руският

...
Нравствената и историческа правота е на наша страна, заяви руският
Коментари Харесай

Новогодишната реч на Путин: Историческа правота е на наша страна

Нравствената и историческа справедливост е на наша страна , съобщи съветският президент Владимир Путин в най-дългото си новогодишно послание до момента, което продължи към девет минути, съобщи ТАСС.

Форматът също беше необикновен: президентът не приказва самичък на фона на Кремъл, а от щаба на Южния боен окръг (разположен в Ростов на Дон), заобиколен от военнослужещи. Първите, които чуха и видяха поздрава, по традиция бяха жителите на Камчатка, където 2023 година към този момент настъпи. 

" 2022 година е към своя край. Това беше година на сложни и нужни решения, на значими стъпки към обезпечаването на цялостния суверенитет на Русия и мощното консолидиране на нашето общество ", съобщи Путин. Според него " това беше годината, която сложи доста неща на местата им, ясно разграничи мъжеството и героизма от измяната и малодушието и сподели, че няма по-голяма мощ от любовта към околните и скъпите, от верността към приятелите и другарите по оръжие и от предаността към Отечеството.

Той поздрави с настъпването на новата година участниците в така наречен " специфична военна интервенция " , както Кремъл назовава войната в Украйна. По думите му съветските военни са нахлули в прилежаща Украйна, с цел да " се борят за своята татковина, за истината и справедливостта, с цел да бъдат надеждно обезпечени мирът и сигурността на Русия ".

Докато Путин произнасяше речта си, се появи информация за ракетни удари по няколко украински области , включително в столицата Киев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР