Новозибраният председател на Правната комисия в ЕП Илхан Кючюк ще

...
Новозибраният председател на Правната комисия в ЕП Илхан Кючюк ще
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: В ЕП трябва да се спре произвеждането на закони, които не решават проблемите на гражданите

Новозибраният ръководител на Правната комисия в Екологичен потенциал Илхан Кючюк ще работи за антикорупционно и съответно законодателство, което да взема решение проблемите на европейските жители, обеща той в изявление пред БНР. 

В " Неделя 150 " евродепутатът от " Обнови Европа " и зам.-председател на Движение за права и свободи, съобщи, че в парламентарната комисия на Екологичен потенциал няма да се творят юридически правила, които да са национално ориентирани или в полза на избрани хора и страни.

„ В никакъв случай, тъй като ще получа доста тежката отрицателна глоба. Това е доста професионална комисия, която има отношение към тълкуването, използването и мониторинга на правото на Европейски Съюз и въобще всички актове с отношение към законодателството на Съюза за най-малко за 5 години “, сподели той.

И предложи:

Това, което всички би трябвало да създадем в Екологичен потенциал, имам предвид и Комисията, най-много е да не се създават следващите закони, които нямат отношение към проблемите на европейските жители. Фабриката за законодателство би трябвало да се спре и да се намерения  малко по-задълбочено, кое работи и кое не. Да се поразсъждава, кои законодателни актове да се изкарат от приложимост, само че за тях да има ясна оценка за въздействието, противното значи администрация за Европейски Съюз. А крайният резултата е отдръпване от поддръжка, втълпяване на ненавист и опълчване, и връщане на Европейски Съюз, от това което се е освободил или си мислим, че се е освободил.

Илхан Кючюк призна, че е имало напън от аватарите на господин Пеевски -„ аз да не бъда определен за тази позиция “:

Натискът беше извършен, дръзвам да кажа доста остро, от хора, които имат контакти и са работили в Екологичен потенциал.Отговорът на  европейските либерали беше: Решението е взето. Илхан Кючюк би трябвало да бъде ръководител на правната комисия. А този външен напън още повече затвърждава нашето разбиране, че той  е верният човек да се занимава с въпросите на антикорупцията, да преглежда възможния спор на ползи на евентуалните еврокомисари, да създава хрумвания за възможен предстоящ антикорупционен закон, по модела Магнитски в Съединени американски щати, за Европейски Съюз. Аз съм признателен на европейските либерали, тъй като потвърдиха тази позиция, която Движение за права и свободи заслужава. Това е триумф за България.

Зам.-председателят на Движение за права и свободи разяснява Устава на партията и съобщи, че документът се съблюдава, „ само че не на хартия, а  на каузи “. 

„ Когато човечеството желае промени стени се пропукват, Берлинската стена падна. Волята на симпатизантите на Движение за права и свободи е по-силна от тази, на който и да е бюрократичен уред. Може да е комплицирано, може да отнеме време, може да има последици. Засега виждам оздравителни процеси в партия – по какъв начин да се взимат демократични решение “, изясни той за раздора в Движение за права и свободи.

И е безапелационен, че има единствено едно Движение за права и свободи и зад него стоят 34 години и български жители, изразявайки волята си дават посланичество в България и Екологичен потенциал. 

За почналите инспекции от Национална агенция за приходите на съперници на Пеевски Илхан Кючюк разяснява:

Противници на Движение за права и свободи се нападат с инспекции и сигнали. На кого са тези пари, които се раздават? Те са на българските жители и данъкоплатците. Тук е демагогиката, която се използваше от редица водачи: „ Ще ви дадем нещо, тъй като вие живеете в Разград, Кърджали! “ „ Ще ви дадем нещо “, значи, че хората, които живеят в тези райони, с цената на своето достолепие, направиха България да бъде демократична и правова страна и да отворят пътя на страната към цивилизационния избор - към НАТО и Европейски Съюз. Никой няма право да се разпорежда с тях. Наративът „ някой дава, на който и да било, благодеяние, не мисля, че би трябвало да бъде поддържан през XXI век. Виждаме натиска и напъните да бъдат компроментирани политически водачи.

„ Питаме дали държавни органи се употребява като политическа бухалка? Но дейностите, зад привидната усмивка на Главчев, споделят друго. Областни шефове, назначени по закони и конституция бяха свалени. Тогава аргументът беше, че в Кърджали и Смолян Движение за права и свободи завоюваха изборите и заслужават. Тогава Пехливанов и Мурат са били деятели на партията и в този момент са такива “, аргументира се Илхан Кючюк.

И е безапелационен, че „ огромният проблем и раната, в която би трябвало да се бръкне “,  е хората да бъдат избирани по качествата си, а не към кого принадлежат и коя партия.

Председателят на правната комисия в Екологичен потенциал разяснява и Димитър Главчев: 

" Действията му в последно време ме карат на мисля, че работи под въздействие на Пеевски. Имам повече от надълбоко подозрение за безпристрастността на служебния кабинет при подготовката на парламентарни избори. "

Кючюк разяснява решението на Конституционен съд за конституционните промени. 

" Персоналните промени и фокус постоянно трансформира публичната задача. Другата неточност е, че доста от тях бяха направени, с цел да се получи политическа договорка, цели които не са свързани с проблемите на българския жител ", добави той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР