Новоучредената партия Изправи се България поиска нов социален договор и

...
Новоучредената партия Изправи се България поиска нов социален договор и
Коментари Харесай

Мая Манолова: Изчакахме 130 дни, дадохме толеранс и видяхме посоката

Новоучредената партия " Изправи се България " изиска нов обществен контракт и стартира подписка за поддръжка на жителите в рецесията. За водач на събранието през днешния ден беше определена Мая Манолова.

" Изчакахме 130 дни, дадохме толеранс и видяхме посоката. Стига толкоз с подмяната ", сподели тя пред делегатите.

Манолова разгласи, че " Изправи се България “ е обществената партия на елементарните хора и ще се бори за пенсионерите, работещите, дребните аграрни производители, самотните майки, хората с увреждания.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/Мая Манолова партия май 2022 Българска телеграфна агенция.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

По думите й групировката няма да е като останалите политически сили, тъй като, вместо партийни организации, стъпва на инициативни комитети и протестни групи, които се борят за разнообразни дела.

" Заемам се с трудовата промяна в страната. Трябва ни нов обществен контракт. Българите са работещи небогати. Докарани до беднотия, макар труда си ", разгласи Манолова на сбирката.

И изясни, че новият обществен контракт значи стремително увеличение на минималната работна заплата, само че с не по-малко от растежа на цените на дребната потребителска кошница; въвеждане на почасово възнаграждение на труда; поетапно въвеждане на четиридневна работна седмица; регламентиране на работата от у дома.

Партията слага за собствен приоритет също битката с корупцията, както и опазването на зелена България.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/Мая Манолова май 2022 Българска телеграфна агенция 3.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

След учредяването си и по случай Деня на труда, " Изправи се България " провежда шествие до " триъгълника на властта ", откъдето ще разгласи подписка с искане за поддръжка на семействата в рецесията.

Исканията включват нула % Данък добавена стойност върху битовите сметки и стоките от дребната потребителска кошница и понижаване на Данък добавена стойност върху лекарствата; необлагаем най-малък приход, еднакъв на минималната работна заплата; таван на цените на съществени хранителни продукти; дотиране на първите 60 л. гориво за семейства с приходи под 2500 лева на месец и преизчисляване на пенсиите на база средномесечен застрахователен приход за миналата година.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР