Новоучредена гражданска инициатива Даная за живот“ организира петиция с шест

...
Новоучредена гражданска инициатива Даная за живот“ организира петиция с шест
Коментари Харесай

„Даная за живот“ с петиция за незабавни реформи в детското здраве

Новоучредена гражданска самодейност „ Даная за живот “ провежда петиция с шест претенции за незабавни промени в детското опазване на здравето. Това оповестиха от организацията.

В гражданската самодейност вземат участие лекари, адвокати, писатели, актьори, публицисти, икономисти, спортисти, блогъри, режисьори, учени, преподаватели и други За ръководител на инициативния комитет е определена Кремена Кунева. Националната гражданска самодейност е основана в единодушие със Закона за директното присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление. 

В петицията се упорства за цифрова осведомителна система за всички детски клиники в страната, която насочва в действително време нуждаещите се фамилии към най-подходящите клиники и експерти, съгласно обитаемото място и положението на детето; „ гореща “ телефонна линия с обединен народен номер за подаване на сигнали за проблеми и за поддръжка на родителите на деца-пациенти; въвеждане на правила за добра здравна процедура за всички медицински специалности; актуализиране на всички медицински протоколи за работа в незабавната и неотложната помощ; обществен достъп до протоколите на интернет страниците на болничните заведения; въвеждане на система за първокласен надзор на връзката сред лечебните заведения и в лечебните заведения и проследимост на решенията и действията; наложително продължаващо здравно образование за всички медицински специалности; преструктуриране на Изпълнителната организация " Медицински контрол " в самостоятелен държавен орган, предава Българска телеграфна агенция.

Подписката на " Даная за живот " ще бъде събирана единствено на хартия, а цялостният ѝ текст ще бъде оповестен на уеб страницата и във фейсбук страницата на фондация „ Даная “.

Исканията на гражданската самодейност ще бъдат импортирани в Народното събрание, в Министерския съвет и в Министерството на здравеопазването, които до три месеца би трябвало да отговорят с съответни дейности или да аргументират обществено отхвърли си да стартират промени, допълниха от „ Даная за живот “.

Фондация " Даная " беше основана в памет на 15-годишната Даная, която изгуби борбата за живота си през май 2023 година



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР