Новото застудяване и снегът затрудняват и забавят движението в повечето

...
Новото застудяване и снегът затрудняват и забавят движението в повечето
Коментари Харесай

Заради ураганни ветрове и снеговалежи: Движението е спряно на места в Сърбия и Хърватия

Новото захлаждане и снегът затрудняват и забавят придвижването в множеството елементи на Сърбия, заяви Танюг. Интензивен снеговалеж в региона на Белград, Ужице, Валево, Нова Вароша, Иваница, Сеница и Нови Пазар и изключително в планинските региони основава транспортни проблеми. На обособени пътни сектори има поледици. Заради ураганните ветрове е в действие възбрана за придвижване по доста пътни посоки в Хърватия, оповестяват хърватските медии.

От Автомобилния съюз на Сърбия посъветваха по пътищата в югозападните, западните и централните региони на страната да не се потегля без зимни гуми.

Снеговалеж затруднява придвижването по автомагистрала Милош Велики, защото на пътя има сред 1 и 3 сантиметра сняг. С понижена скорост се прави придвижването и по автомагистралата Белград – Ниш – Димитровград.

По информация на Граничното полицейско ръководство товарните коли, излизащи от Сърбия, се забавят на граничните пунктове Хоргош и Келебия по пет часа. Четири часа чакат камионите на граничния пункт Батровци и по три часа при Бездан и Шид. Товарните коли чакат два часа в Богоево и по един час на Градина и Бачка Паланка.

Заради ураганните ветрове е в действие възбрана за придвижване по доста пътни посоки в Хърватия, оповестяват хърватските медии. В крайбрежната зона има стихия, тук-там с ураганни пориви, като е в действие възбрана за придвижване за избрани групи транспортни средства. Множество фериботни и корабни линии са спрени, оповестява порталът Индекс. Заради вятъра е затворен секторът от автомагистрала A1 Загреб-Плоче-Караматичи сред Свети Рок и Поседарие, а също Ядранската автомагистрала сред Сен и Света Мария Магдалена. Държавният път Масленица-Затон Обровачки в Северна Далмация е затворен за всички транспортни средства.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР