Новото споразумение между Русия и Иран за всеобхватно сътрудничество е

...
Новото споразумение между Русия и Иран за всеобхватно сътрудничество е
Коментари Харесай

Русия и Иран отложиха ново споразумение за сътрудничество

Новото съглашение сред Русия и Иран за всеобхватно съдействие е краткотрайно отложено поради проблеми, пред които са изправени иранските сътрудници. Това заяви чиновник на съветското външно министерство, представен от " Ройтерс " и РИА Новости.

" Това е стратегическо решение на управлението на двете страни ", посочи Замир Кабулов, представител на съветското Министерство на външните работи и посочи, че процесът е спрян заради проблеми, които имат иранските сътрудници.

През последните години Русия и Иран установиха близки връзки, противопоставяйки се на " пагубната външната политика " на Съединени американски щати в опит да открият " по-справедлив многополюсен международен ред ".

Работата по ново огромно съглашение сред Москва и Техеран беше оповестена през септември 2022 година по време на среща сред съветския президент Владимир Путин и починалия президент на ислямската република Ебрахим Раиси.

Раиси - хардлайнер, считан за евентуален правоприемник на висшия водач аятолах Али Хаменей, загина в злополука с хеликоптер през май.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР