Новото ръководство на Ислямско движение за съпротива (Хамас“), което управлява

...
Новото ръководство на Ислямско движение за съпротива (Хамас“), което управлява
Коментари Харесай

Новото ръководство на „Хамас“ ще проведе първата си среща

Новото управление на Ислямско придвижване за опозиция („ Хамас “), което ръководи администрацията на линията Газа, ще организира първата си среща в столицата на Египет. Това заяви в понеделник в електронната си версия вестник „ Ал-Шарк ал Аусат “, базирайки се на източници от палестинската паравоенна организация.

Изданието означи, че идната среща ще бъде първото съвещание на изпълнителния орган на партията откогато отпред е Исмаил Хания. Той наследи поста от предшественика си Халед Машаал, откакто завоюва изборите през май тази година. Оттогаава партийните срещи се организират единствено посредством видео конференции.

Източниците показват, че изборът на Кайро за място на събранието не е инцидентно. Смята се, че по този метод управлението на придвижването има намерение да затвърди охлаждането на взаимоотношенията си с Катар, който в последните години се беше трансформирал в щаб квартира на „ Хамас “.

Според наличната информация, по време на срещата в Кайро, водачите на Хамас ще прегледат способи за консолидация с палестинските придвижвания и вероятно помиряване с „Фатах“, отпред на който е президентът на Палестинската автономност Махмуд Абас.

За момента няма посочена дата за срещата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР