Новото предложение за кабинет от Има такъв народ ще бъде

...
Новото предложение за кабинет от Има такъв народ ще бъде
Коментари Харесай

Николай Василев: Това щеше да е най-реформаторският кабинет на прехода

Новото предложение за кабинет от " ИТН " ще бъде оповестено, когато му пристигна времето " и това ще е " напълно скоро ", а в случай че държавно управление отпред с Николай Василев бе сполучило, то това би бил " най-реформаторският кабинет до момента " - това стана ясно на конференцията на " ИТН ", на която медиите чакаха да чуят новата номинация за министър председател. Все отново в задатък се разбра, че няма да има хора от Тройната коалиция или Национална движение „Симеон Втори". На отговорите на публицистите отговаряха както Василев, по този начин и заместник-председателят на партията Тошко Йорданов и Филип Станев.

Николай Василев: " Аз съм единственият човек, който преди време уволни Делян Пеевски "

Първи думата взе Николай Василев, който откакто благодари за доверието на Слави Трифонов, акцентира, че е " единственият човек, който преди време е уволнил Делян Пеевски.

" Не съм подвластен от Движение за права и свободи или някакво задкулисие. Единствените ми зависимости са от моите две дъщери и това да видя просперираща България. Досега съм работил единствено в тази посока ", сподели Василев. Именно рецензиите, че е артикул на Движение за права и свободи го обидили най-вече. " Били сме в коалиция с Движение за права и свободи, тъй като тогава това гарантираше влизането на България в Европейския съюз ", добави той. Освен това по думите му кабинетът, препоръчан от Трифонов, няма нищо общо с Национална движение „Симеон Втори", с изключение на самия Василев. Той акцентира и, че не се разграничава от предишното си, а се гордее, че е бил " част от това потомство държавници ".

 Снимка: "Булфото "

Озадачен останал и от офанзивите от десния бранш, само че ги смята за " другарски огън ", тъй като постоянно се е " определял като десен новаторски икономист и евентуално съм по-голям модернизатор от доста хора, които се назовават десни ".

" Този план не е приключил. Ако бяхме получили поддръжка, това щеше да е най-реформаторският кабинет от началото на прехода до момента. Щяхме да работим със скорост, непозната до момента. Това щеше да е държавно управление с ДНК на бъдещето ", бе безапелационен Василев.

Той разказа и каква би била програмата, която е щял да предложи - западна ориентировка на страната, господство на закона, независимост за медиите, независимост за бизнеса и че Слави Трифонов не е имало по какъв начин да прочете цялата стратегия на препоръчаното държавно управление, по тази причина и е обобщил единствено една дребна част. А създателят на концепцията за приватизация на ББР бил самият Николай Василев.

Филип Станев: " Джипката падна в дерето, на нейно място идва демокрацията "

" Г-н Трифонов е на работа сега. Той работи в телевизия " 7/8 " - по този начин отговори заместник-председателят на " ИТН " Тошко Йорданов на въпроса за какво водачът на партията не участва на конференция и " през множеството време го няма ".

А на въпрос за рецензиите, че методът на говорене на водача им - посредством Фейсбук, сходно на Бойко Борисов през " джипката " Филип Станев сподели: " Джипката падна в дерето, на нейно място идва демокрацията ".

 Снимка: "Булфото "

Отговорността при " ИТН " я носи Слави Трифонов, декларира я обществено и от партията считат, че Министерският съвет са реализатори, а тяхното назначение, уволнение и подменяне става през Народното събрание, на който жителите са делегирали доверие, съобщи Тошко Йорданов в отговор на въпрос.

Станев добави, че е извънредно време в България да се постави финален край на така наречен лидерщина, на така наречен месианство, на така наречен човек избавител, на птичката, която носи пролетта. " Слави Трифонов показва и това, че е извънредно време да не се фиксираме върху някакъв водач, тъй като не се намираме нито в Латинска Америка, нито в някоя нецивилизована африканска страна ", сподели още Станев.

Тошко Йорданов: Имам чувство, че в служебния кабинет има хора от Движение за права и свободи

" Имаме съществени разминаване със служебното държавно управление във връзка с финансовата политика. Ще забележим дали някой от сегашните министри ще влезе и в нашия кабинет. В служебния кабинет има хора на Движение за права и свободи. Това е мое мнение - не наемам с него никого ", добави той.

Николай Василев сподели, че на служебния министър на финансите Асен Василев са предложили много значима позиция - да бъде вицепремиер по европейските средства. Той посочи, че в случай че управлението на партията или кандидат-премиерът не харесват някого, просто няма да го канят за постове. Тримата поканени са " позитивни герои и можехме да работим чудесно в идващ екип. С тях имаме доста общи неща. Освен биографии, също споделяме вижданията, че на България са нужни повече непознати вложения, че би трябвало да има добра връзка сред стопанската система, нововъведенията, образованието, и че би трябвало да се изнесе цялата информация за минали злоупотреби и те да бъдат пресечени за в бъдеще ", сподели още Николай Василев.

Ако протестните партии вземат мандат, да вървят да се договарят с Карадайъ, Борисов и Нинова

Ако не бъде подсилен новият им кабинет, по-логично е да има нови избори, съобщи Йорданов и добави, че " оговорността тук е на " Демократична България " и " Изправи се! Мутри, вън! ".

" За нас е по-логично да имаме сътрудници в посоката, в която гледаме, от " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън! ", добави Йорданов. И добави, че са имали неофициална среща с Мая Манолова от " Изправи се! Мутри вън! " за образуване на среща в Народното събрание. " Учуден съм, че за " Демократична България " сме по-голям зложелател от ГЕРБ, те нищо не споделят за Бойко Борисов ", разяснява Йорданов.

Не преговаряме с никого сега, добави той. " В обстановката, в която сме ние - с 65 депутати, изключително когато с другите две партии, с които би трябвало да гледаме в една посока, общо не вършат 125 депутати, дали е съдружно държавно управление на малцинството на една партия или е съдружно държавно управление на малцинството, при всички случаи е държавно управление на малцинството ", означи той. Няма да работим с ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, безапелационен беше Тошко Йорданов. " Ако не получим поддръжка за кабинета от двете протестни партии, тогава, в случай че мандатът отиде при тях, те имат цялостната независимост да се договорят с Карадайъ, Нинова и Борисов ", сподели още той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР