Новото правителство на в Афганистан предупреди американските и европейските пратеници,

...
Новото правителство на в Афганистан предупреди американските и европейските пратеници,
Коментари Харесай

Талибаните се заканиха на САЩ и ЕС: Останат ли санкциите, ще има бежанци

Новото държавно управление на в Афганистан предизвести американските и европейските пратеници, че продължаващите опити за оказване на напън посредством наказания ще подкопаят сигурността и могат да провокират вълна от стопански бежанци.

Изпълняващият длъжността министър на външните работи Амир Хан Мутаки съобщи пред западни дипломати по време на диалозите в Доха, че " отслабването на афганистанското държавно управление не е в полза на никого, защото отрицателните резултати от това ще се отразят директно на света в (сектора на) сигурността и на икономическата миграция от страната ", се споделя в изказване, оповестено късно във вторник, заяви Агенция Франс Прес.
свързани новини2399на 12.10.20212496на 09.10.2021
Талибаните смъкнаха бившето подкрепяно от държавно управление на Афганистан през август след траял две десетилетия спор и оповестиха ислямско емирство, ръководено според твърдото пояснение на шериата.

Усилията за стабилизиране на страната, която към момента е подложена на набези от конкурентната екстремистка формация " Ислямска страна - Хорасан ", обаче са подкопани от интернационалните наказания: банките са без пари, а държавните чиновници не получават заплати.

Според изказването на неговия представител, Мутаки е декларирал на срещата в Доха: " Призоваваме международните страни да прекратят съществуващите наказания и да разрешат на банките да работят обикновено, тъй че благотворителните групи, организации и държавното управление да могат да изплащат заплати на чиновниците си със личните си запаси и интернационална финансова помощ. "
свързани новини4994на 24.09.2021
По-специално европейските страни са загрижени, че в случай че афганистанската стопанска система се срине, огромен брой мигранти ще тръгнат към континента, като ще усилят натиска върху прилежащи страни като Пакистан и Иран, и в последна сметка върху границите на Европейски Съюз.

Вашингтон и обявиха, че са подготвени да поддържат филантропични начинания в Афганистан, само че се притесняват от оказване на директна поддръжка на без гаранции, че те ще съблюдават правата на индивида, по-специално правата на дамите.
свързани новини6960на 26.09.2021
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР