Новото поведение на бившия вече премиер Бойко Борисов показва стремеж

...
Новото поведение на бившия вече премиер Бойко Борисов показва стремеж
Коментари Харесай

Пиргова: Новото поведение на Бойко Борисов показва стремеж да се омекотят страстите

" Новото държание на някогашния към този момент министър председател Бойко Борисов демонстрира блян да се омекотят пристрастеностите, както и се вижда блян на новото държавно управление да покаже непоклатимост. "

Това разяснява в студиото на „ Тази заран “ политологът доцент Мария Пиргова.

Шестото служебно държавно управление на България встъпи в служба. На специфична гала в президентството кабинетът на Стефан Янев постави клетва. Борисов съобщи властта с думите - " Прекрасен избор ".

Според обществения антрополог и политолог Васил Гарнизов държанието на някогашния министър-председател демонстрира, че той признава, че има и по-силен от него.

" Хвали индиректно президента и директно неговите решения. Това е знак, че нещо става. Той преди 3 седмици в едно изявление сподели: Може и втори да сме. Започна да си приготвя място, което значи - не е наложително да сме първи, само че няма да разреша да съм преместен и демонизиран. Показва, че има среди към президента и съперниците на Борисов, които са склонни да не е преместен изцяло някогашният министър председател “, счита Гарнизов.

Той разяснява и състава на служебния кабинет и освобождението от служба на административният секретар на Министерство на вътрешните работи Бойко Славчев.

„ Правилно е да се чете служебното държавно управление като обръщение на Радев към обществото - Искаме да вземем някакъв надзор на Министерство на вътрешните работи посредством Бойко Рашков, който познава системата и да ограничи предварителното пазаруване на гласове. Минава и посланието, че персоналното действия на Борисов ще се гледат под огромна лупа “, сподели Гарнизов.

Според него е ясно, че няма да се пипа енергетиката, тъй като е определен човек на статуквото в система. Той счита и че във външната политика също е определен министър, който е „ дялан камък “ и евентуално по оста Българи-Русия няма да се задълбочават проблемите от последните кавги.

Целта на това държавно управление е да обезпечи почтени избори и ще се концентрира точно в това кабинетът, считат специалистите. Те допълниха, че не виждат реваншизъм в новото държавно управление.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР