Новото популярно приложение във Фейсбук, което състарява снимките на хората,

...
Новото популярно приложение във Фейсбук, което състарява снимките на хората,
Коментари Харесай

Новото приложение за състаряване във Фейсбук може да е опасно

Новото известно приложение във Facebook, което " състарява " фотосите на хората, може да крие неподозирани рискове, написа английския вестник Индипендънт.

Приложението ФейсАп (FaceApp), което употребява изкуствен интелект, с цел да преправи фотография на потребителя, който може да види по какъв начин ще наподобява като по-възрастен или като човек от другия пол, евентуално заплашва сигурността на потребителите в интернет.

За да бъде обработена фотографията, тя би трябвало да бъде изпратена на сървърите на съветските основатели на приложението.

В съглашението, което се предлага на потребителите се споделя, че те отстъпват на основателите на FaceApp всички права да вършат със фотографията каквото пожелаят.

Може да се окаже, че фотография, която консуматор е изпратил, смятайки че тя ще остане частна благосъстоятелност, се употребява в общественото пространство от FaceApp, за каквото от компанията преценяват.

За основателите на приложението не се знае на практика нищо, като се изключи че са от Русия.

В момента, в който започнете да избирате коя от фотосите в телефона си да изпратите за обработка, FaceApp получава достъп до всичките ви фотоси. Това обаче важи и за доста други приложения. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР