Новото попълнение на Байерн (Мюнхен) Дейли Блинд разкри, че раздялата

...
Новото попълнение на Байерн (Мюнхен) Дейли Блинд разкри, че раздялата
Коментари Харесай

Тъжната изповед на Дейли Блинд: От Аякс ми казаха, че повече не искат да ме виждат

Новото попълнение на Байерн (Мюнхен) Дейли Блинд разкри, че раздялата сред него и някогашния му клуб Аякс напълно не е била другарска. Нидерландският национал изненадващо разтрогна контракта си след Световното състезание и се очакваше да премине в белгийския Антверп, само че вместо това се озова на " Алианц Арена ".

“Дълго време мислех, че ще приключа кариерата си в Аякс. Може би щеше да се случи идващото лято, когато договорът ми изтичаше. Надявах се да печеля още една купа и да напусна клуба през парадния вход ”, съобщи Блинд в изявление за AD. 

“Сега към този момент се запитвам дали съм изиграл последния си мач за Аякс. Не трябваше ли един ден да изляза за последно на стадиона, дружно със сина си, по този начин както през 90-те придружавах татко ми в неговия финален мач за клуба? Стигна се до обстановката да съм нежелателен в тима, в който съм от 8-годишен. На 26 декември от управлението ми споделиха, че не желаят да ме виждат на тренировката на идващия ден. Така се наложи да разтрогна контракта си. Това беше краят на едно трудно пътешестване с влакче на ужасите, траяло няколко седмици ”, описа още Блинд. 

Пред изданието той призна, че проблемите са почнали на почивката на мача с Валвайк през октомври, когато старши треньорът Алфред Шрьодер е бил неудовлетворен от пресата на отбора и е попитал самите футболисти по какъв начин желаят да продължат да играят. Блинд е дал отговор: “Тренер, ти би трябвало да решиш, а ние да го осъществим ”. Шрьодер се е ядосал и му е споделил да млъкне, след което е спрял да разчита на опитния бранител. 

“Няколко пъти го попитах има ли нещо персонално против мен, само че той отхвърляше. После прати смс-и, с които поздрави всички момчета, които предстоеше да вземат участие на Световното състезание, само че не и мен. И за похлупак сподели пред медиите, че преди началото на сезона сме се били разбрали, че ще имам друга роля в тима и постоянно ще съм запаса. Това е цялостна неистина, тъй като на мен ми беше декларирал, че съм доста значим за отбора, освен това на три разнообразни позиции ”, продължава разказът на Дейли Блинд. 

“В деня, в който се сбогувах със съотборниците си и щаба, Шрьодер го нямаше. А знаеше, че ще бъда там. Надявах се да получа поддръжка от ръководителите, само че нито Едвин ван дер Сар, нито Клаас Ян Хунтелаар пожелаха да оправим нещата. От клуба се пробваха да ме скакрат с почитателите и да наподобява като че ли аз желая да си потегли, а беше тъкмо противоположното ”, добави Блинд.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР