Новото нападение на Ливърпул процъфтява и това се видя ясно

...
Новото нападение на Ливърпул процъфтява и това се видя ясно
Коментари Харесай

Карагър: Клоп спечели мача тактически, а новото нападения процъфтява

Новото нахлуване на Ливърпул процъфтява и това се видя ясно при успеха със 7:0 против Манчестър Юнайтед, съобщи някогашният бранител на " алените " и сегашен анализатор на " Скай Спортс " Джейми Карагър. Той акцентира, че ролята на Коди Гакпо е била основна, а Юрген Клоп е спечелил мача тактически още преди началото му.

" Нека не забравяме предисторията. Научаваме, че Роберто Фиримино към този момент няма да бъде в клуба, Садио Мане не е в Ливърпул от края на предишния сезон, а самият тим не се бори за доста напролет. На фона на всичко това е хубаво да видиш какво вършат Гакпо, Нунес и Салах. Луис Диас пък скоро се завръща, а Диого Жота е на пейката. Просто получаваме превю на това, което следва за офанзивната тройка ", съобщи Карагър за " Скай Спортс ".

" Дали в миналото ще забележим нещо сходно на предната атакуваща линия? Не знаем. Нека не забравяме обаче, че Манчестър Юнайтед е противник от най-високо равнище. Влизайки в този мач, те бяха един от тимовете в най-хубава форма в Европа.

" Това, което видяхме в неделя, е доста оптимистично за нападението на Ливърпул в бъдеще. Те просто пречупиха волята на Юнайтед по метода, по който сме привикнали да виждаме през последните години. Надиграха ги тотално и вкараха доста голове ".

Карагър акцентира, че най-интригуваща за него е била играта на Коди Гакпо, който имаше единствено два гола в 11 мача след прехвърлянето си за 45 милиона лири от ПСВ Айндховен през януари. Бившият бранител похвали мениджъра Юрген Клоп за метода, по който го употребява.

" Напоследък той освен вкарва, а и играе доста добре. За него и за Харви Елиът мога единствено да кажа, че запълват две позиции, които до този миг бяха свободни за някой да ги запълни ", продължи Кара.

" За да бъда почтен, желаех да видя Жота вместо Гакпо, тъй като мислех, че той ще се оправи по-добре с пресата в нахлуване. Мислех си, че той ще помогне на Ливърпул да печели топката в тази зона повече, в сравнение с би го направил Гакпо. Мислех и че Байчетич в последно време се показва по-добре от Елиът. Сигурно към този момент разбирате какъв брой сюрпризиран останах.

" Юрген Клоп уцели право в десетката. Тактиката бе фантастична, а Гакпо и Елиът бяха в основата на това. Юнайтед играе човек за човек. Фред беше с Хендерсън, Вегхорст получи Фабиньо, а Каземиро се грижеше за Харви Елиът. Ливърпул обаче излезе с " елмаз " и се чудеха кой да пази Гакпо.

" Това отвори толкоз доста пространства, че двамата вътрешни халфове на Юнайтед бяха на 25 метра един от различен. И кой беше с Гакпо? Никой. Той поемаше топката безусловно непокрит в средата на терена. Клоп се оправи гениално с тактиката за мача ".

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР