Новото ляво обединение ще бъде евроатлантическо, а Румен Радев няма

...
Новото ляво обединение ще бъде евроатлантическо, а Румен Радев няма
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Новото ляво обединение ще бъде евроатлантическо, а Румен Радев няма нищо общо с него

" Новото ляво обединяване ще бъде евроатлантическо, а Румен Радев няма нищо общо с него ". Това зая ви в изявление за БНР Татяна Дончева от Движение 21.

" Социалистите не са крепостници на Българска социалистическа партия. Искаме да имаме знакови хора на Българска социалистическа партия в листите на новото ляво придвижване. И не е допустимо, и не е обичайно да участваме в процеса по реформиране на Столетницата. Това е работа на хората от партията. Не може дейностите ни да са свързани с катализиране на процеси в нея “, добави тя.

" Новото ляво обединяване ще бъде евроатлантическо, а Румен Радев няма нищо общо с него ", уточни още Дончева в предаването „ Политически НЕкоректно “.

„ Президентът може да си има план, само че ние няма да стоим да го чакаме, нито ще се разгласяваме за негови пажове “. Имаме упоритостта да обединим елементи от лявото и това може да стане във времето, изясни тя.

„ Очакваме този политически индивид да се развива по сходство на гръцките модели и да обхване една забележителна част от лявото. Той ще се покаже, че политиката може да се прави по различен метод “.

" Създаването на подобен индивид би трябвало да извърши две задания ", означи Дончева. „ Да се види, че съществени хора се занимават с това и може да им се има доверие, както и че те могат да слагат икономическа и обществена стратегия на равнище “, добави тя.

" В рамките на огромното политическо пространство би трябвало да стартира сливане на политически субекти, с цел да се върне то към естественото отпреди 2000 година ", счита Татяна Дончева.

" Отиваме на предварителни избори, тъй като политическите сили не са в положение да излъчат ръководство ", изясни водачът на Движение 21. „ Поради предубеждения, персонална отпадналост и липса на визия за развиване на страната “, сподели още тя.

Оставането в Българска социалистическа партия е персонален избор, означи Татяна Дончева.

„ Крум Зарков и Петър Витанов ще вземат персонално решение. Кирил Добрев  обяви, че ще си остане в Българска социалистическа партия и няма да бъде част от този план “
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР