Новото издание на световната ранглиста определено е изключително интересно, защото

...
Новото издание на световната ранглиста определено е изключително интересно, защото
Коментари Харесай

Ранглисти: Циципас измести Рууд; сериозен скок за Тийм и огромно пропадане за Кирьос

Новото издание на международната класация несъмнено е извънредно забавно, тъй като любопитните разбърквания изобщо не липсват. Единствената смяна в топ 10 е завръщането на Стефанос Циципас в топ 4. Гъркът завоюва трофея в Лос Кабос и това се оказа задоволително, с цел да изпревари Каспър Рууд в подреждането и от през днешния ден да заема четвъртата позиция в класацията на ATP.

Най-сериозен скок пък прави Доминик Тийм, който доближи до своя първи край от три години насам на най-високото равнище. Подгласникът в Кицбюел се изкачва с цели 32 места и по този начин се завръща в топ 100, трансформирайки се в 84-та ракета на света. Както си спомняте, то Тийм загуби в разногласието за купата от Себастиан Баез, а самият аржентинец също прави незабравим напредък в ранглистата, прелитайки с 30 позиции напред, с цел да заеме 42-ото място.

Заслужен напредък означават също по този начин Даниел Еванс и Талон Грийхспор, които през вчерашния ден дефинираха първенеца във Вашингтон. Опитният британец се изкачва до своята рекордна 21-ва позиция, до момента в който Грийспор дебютира в топ 30 и от през днешния ден справедливо е международен номер 26.

Нещата са напълно на другия полюс за Ник Кирьос, който към момента лекува травма в лакътя и нямаше опция да пази купата си в столицата на Съединени американски щати, което довежда до срив от цели 57 места за него и към този момент едвам осем позиции го разделят от заплахата да излезе от топ 100 на класацията.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР