Новото бижу под тепетата - Тhе Еmроrіum Рlоvdіv, стана най-добрият

...
Новото бижу под тепетата - Тhе Еmроrіum Рlоvdіv, стана най-добрият
Коментари Харесай

Хотелиерският топ Оскар е за The Emporium Plovdiv - MGallery - отличен е като най-добрият 5-звезден хотел на Балканите

Новото украшение под тепетата - Тhе Еmроrіum Рlоvdіv, стана най-хубавият 5-звезден бутиков хотел на Балканите. Той беше открит едвам преди месеци на блестящо събитие, режисирано от PR гуруто Максим Бехар, а в този момент към този момент е на върха в своята област.

Символът на първокласно прекарване беше отличен с влиятелната премия на Балканския алианс на хотелиерите.

Със своята неповторимост, великолепие и симбиоза сред иновативност и вечен културен дух, хотелът печели сърцата на критиците от интернационалното жури на самобитните Балкански хотелиерски Оскари.

Организатор и хазаин на състезанието е Алиансът, който сплотява националните хотелиерски и ресторантьорски асоциации на България, Северна Македония, Сърбия, Румъния, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания и Косово. Това обгръща пазар с над 55 милиона души на Балканите.

Пловдив още веднъж е под светлината на прожекторите като пример за най-впечатляваща дестинация за пребиваване. Високото отличие довежда в града под тепетата снимачен екип от Сърбия, който увековечава четирите най-впечатляващи местоположения съгласно класацията на Алианса за 2022 година.

Акцент в сюжета на кино лентата ще бъде точно новаторският хотел Тhе Еmроrіum Рlоvdіv, който вдъхва нов живот на историческата постройка на РУМ " Евмолпия ", запазвайки даже наименованието " огромен повсеместен магазин ". Номинации в годишните награди за 2022 година чакат още един хотел и две винени мазета в България.

Смарт перлата на Балканите

Това, което трансформира Тhе Еmроrіum Рlоvdіv в емблематичен доайен за внедряването на съвременни технологии в туризма е, че той е първият по рода си изцяло смарт хотел. Смарт технологиите са на една от най-големите компании за високи софтуерни в света. Собственикът на хотела Бойко Качулев дава късмет на две компании от Балканити да осъществяват смарт технологиите в хотела - сръбска компания ION solutions взаимно с българска компания " Анди бг ".

„ До момента в Европа няма работещ същински смарт хотел. Ние сме първият сходен план, който заработва на процедура. Трудно ми е още да оценя достижението, тъй като съм привикнал да акцентирам на работата, а в следствие, в случай че сме я свършили, както би трябвало, резултатът постоянно идва. Вложихме голям труд и доста нау хау, само че всяко изпитание си струваше - това е бъдещето. Ние сме 10 години напред на база технологии и ноу хау. Сградата е емблематична за Пловдив, като силует и чувство. Мисля, че ѝ дадохме един нов живот и бъдеще. Сградата е емблематична и изобщо за Балканите и за цяла Източна Европа ", уточни притежателят на хотела Бойко Качулев (на долната снимка) пред сътрудниците от трафикнюз.бг.

Един от извънредно забавните обстоятелства е, че още след строителството и въвеждането в употреба на постройката, която в началото действа като районен повсеместен магазин, тя печели влиятелна премия за най-красив дизайн.

" Продължаваме наклонността и се надяваме да ѝ донесем още доста влиятелни оценки. Да реновираш нещо остаряло е доста по-трудно, само че всички пловдивчани са удовлетворени, че не се направи следващото срутване на постройката и изграждане на напълно нова. Няма по какъв начин да се събори нещо, което е градено и проектирано от архитектурен екип от над 100 архитекта и проектанта ", уточни Качулев.

Отговорник за съвършения план на хотела е международно известното архитектурно студио Ѕundukоvу Ѕіѕtеrѕ Ѕ+Ѕ, отличено като най-хубаво студио на The Golden Key Awars 2019. Те трансформират постройката, която съхранява в себе си архитектурното благосъстояние на една отминала ера, в бутиков хотел с 61 дизaйнepcĸи cтaи и 12 aпapтaмeнтa шедьоври.

„ Нещо отлично, което действа неповторимо “, по този начин разказа хотелът президентът на Алианса господин Дончо Таневски.

Той подсети, че Пловдив е място богато на културна история и продължава бъде стратегическа точка на картата и в туристически проект.

„ Пловдив е бил основен град на Тракия и има доста история в него. Дойдохме да снимаме филм за Пловдив и стана ясно, че ще посетим и тези два хотела и двете мазета. Когато влязохме в този хотел, останахме извънредно прелестно сюрпризирани от това, което притежателите са създали в този град. За пръв път се срещаме с нещо такова на Балканите, и даже в по-голям мащаб. Не се сещаме в Европа да има подобен хотел, с такава функционалност и технологии. Страхотна смелост от страна на притежателите и на изпълнителите на този хотел. Впрочем, технологията, вградена в този хотел в от сътрудници в Сърбия “, описа още Таневски и акцентира, че достиженията се раждат при добра взаимна работа и групов опит.

По думите на пожизнения президент на Алианса господин Благой Рагин Тhе Еmроrіum Рlоvdіv е украшение освен за Пловдив, а е образец за постижение на туризма в цяла Европа.

„ Дочакахме звездния си момент пловдивски хотели да бъдат презентирани и отличени на тези награди на Алианса. Хотелът на господин Качулев заслужава да бъде награден и с още доста и огромни награди, тъй като е същинско украшение и достижение “, уточни ръководителя на Сдружение на ресторантьори и хотелиери „ Тракия ” и зам.-председател на БХРА Еньо Енев.

Балканските хотелиерски Оскари

Хотелът Тhе Еmроrіum Рlоvdіv е първият в България, който печели купа в тази категория. На предишни издания са отличавани комплекси в други градове, само че това е първа купа за града под тепетата в подобен бутиков клас. Наградите се присъждат към този момент 15 години.

Тази година церемонията ще се състои на 18 ноември по време на Международното туристическо ревю в Нови Сад, където ще бъде направена презентация на Пловдив и България. Ще бъде излъчен и филмът, с който Пловдив ще бъде рекламиран като град с богата културна история и обещаващо туристическо бъдеще.

Предстои визитката на града и хотела да бъде показана и на ревю в Германия.

Балканският алианс на хотелиерските асоциации

„ Идеята, с която асоциацията е била учредена преди 17 години, е била, че всичките страни на Балканите сме дребни, само че като настъпваме на пазара като една дестинация, за всички ще има повече изгоди и резултати, в сравнение с в случай че се борим сами за себе си. В сектора всеки се движи по личния си път, само че като се срещаме и обменяме хрумвания и учим едни от други “, описа президентът на Балканския алианс на хотелиерските асоциации (BAHA) господин Дончо Таневски.

Таневски споделя и по какъв начин съумяват да търсят и намират сполучливи бизнес хоризонти в напрегнатата политическа конюнктура на Балканите.

„ Изразът „ Балкани “ значи безусловно кръв и мед. За да изхвърлим злата кръв и да остане медът, сме се разбирали да не става дума за политика и за история, и ето по този начин през тези начала съумяваме да устоим към този момент 17 години “, споделя президентът на Алианса.

Пожизненият президент на Алианса господин Благой Рагин доразви мисълта, като уточни, че в основаването на Алианса са заложени четири непреходни девиза, които важат с цялостна мощ и до през днешния ден, а точно:

„ От историята да вършим културен туризъм, а не война. От културния туризъм ще завоюват всички балкански нации, а от културната война – никой. Вторият лозунг е: За съседа или положително, или нищо. Третият: Да отрежем езика на омразата. Обременени сме от тази пуста история и се разделяме. Четвъртият лозунг е: Обединени Балкани в Обединена Европа, тъй като това оказва помощ и на финансирането ни от Европа. Ние балканците сме доста надарени, с такива дадености и природа. Господ ни е дал всичко, само че е и взел - не можаха политически да улегнат нещата. Ние обаче показахме, че може да се прави бизнес и без политика. Да бъдем мост сред разликите, с цел да може да останем приветлива дестинация и да идват от ден на ден посетители “.

Мисията на Алианса е обединяване на бизнеса за основаване на разпознаваемо туристическо чувство на Балканите, възстановяване на обслужването и представянето му по целия свят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР