Новото аналитично звено в министерството на електронното управление няма да

...
Новото аналитично звено в министерството на електронното управление няма да
Коментари Харесай

В министерството на електронното управление само щели да следят медиите за дезинформация

Новото аналитично звено в министерството на електронното ръководство няма да контролира, а ще следи за случаи на целенасочена дезинформация . Това разгласи министърът на електронното ръководство Божидар Божанов по време на парламентарния надзор.

Звеното ще следи наличието на медии и обществени мрежи, само че няма да изземва пълномощия на Съвета за електронни медии (СЕМ), посочи Божанов, представен от БНР.

" В страната няма орган, който категорично да е претрупан публично с политиката от отбрана при хибридни закани , включително ориентираната дезинформация. Да отбележа, че се водим от един главен принцип, той е - не би трябвало нито държавното управление, нито някоя огромна корпорация да взема решение кое е истина, кое не , нито да има пълномощия да блокира нещо, просто тъй като по този начин е решил. Борбата, жестоко казано, не е при нас, при нас е анализът ", сподели министърът.

Според министър Божанов в България се финансира и основава подвеждащо наличие по избрани тематики посредством поддържането на така наречен заводи за тролове , които координирано популяризират това наличие в обществените мрежи.

" Тези тролове постоянно са хора, работещи от у дома. Заплаща им се на коментар или на оповестена публикация . По команда споделят тези в кавички вести в избрани групи, които са посочени от координиращия трол. Това от своя страна води до алгоритмично увеличаване на разпространяването на тези изявления и надлежно то би било показано на повече хора ", счита Божанов.

По думите му тези тролове рапортуват законни гласове в обществото и в обществените мрежи съответно, което води до тяхното блокиране , съобщи министърът на електронното ръководство Божидар Божанов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР