Новородено бебе почина, след като лекар умишлено причинил смъртта му.

...
Новородено бебе почина, след като лекар умишлено причинил смъртта му.
Коментари Харесай

Кошмар! Лекар умишлено уби новородено

Новородено бебе умря, откакто доктор съзнателно предизвикал гибелта му. Медикът скочил върху корема на майката, като през това време отправял расистки обиди към нея.
 
Майката, която е от ромски генезис, споделя, че аутопсията не е съумяла да откри дейностите на лекаря. В умозаключение е разказано, че гибелта е настъпила от принудително раждане.
 
Инцидентът е от северозападна Сърбия. Лекарят е задържан, а от болничното заведение в Сремска Митровица споделиха, че майките могат да доведат сътрудник за раждането, с цел да бъдат по-спокойни.
 
Активистите в района споделят, че дамите постоянно страдат от принуждение от страна на медицинския личен състав заради патриархалните полезности и слабата правна система.

Групата Крени-Промени е събрала повече от 190 000 подписа, призоваващи за промени, които ще разрешат на дамите да водят другар или член на фамилията си на раждането.
 
„ Това е апел да защитим всички бъдещи майки, с цел да могат да се усещат по-сигурни и да родят в по-добра и по-малко стресираща среда “, сподели Марина Павлич, изпълнителен шеф на групата.
 
През 2015 година изследване откри, че 10% от сръбските дами не желаят да имат второ дете след травматични прекарвания в болничното заведение по време на първото им раждане.
 
Повече от 60% споделят, че не се усещат предпазени по време на раждане и считат, че не са наясно с процедурите, които лекарите правят.
 
Министърът на опазването на здравето Даница Груичич сподели: „ Акушерското принуждение е неприемливо. Специално внимание и грижа би трябвало да обърнем на бременните дами и родилките. “

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР