Новородено бебе почина само ден, след като беше изписано от

...
Новородено бебе почина само ден, след като беше изписано от
Коментари Харесай

Новородено почина ден след изписване от болницата във Видин

Новородено бебе умря единствено ден, откакто беше изписано от видинската болница. Майката упреква лекарите в небрежност и е алармирала институциите, съобщи " България он Ер ".

Кремена ражда сина си на 14 септември, само че съумява да се порадва на детето си единствено няколко дни в родилното поделение. Пет дни по-късно Кремена и бебето са изписани. В епикризата е записано, че новороденото е в чудесно здраве. Но не е било по този начин.

" Казвах им, че не се храни добре. Изяжда наполовината. Те ми споделиха, че е обикновено. На идната заран, откакто ни изписаха не изиска да се храни, не пи и вода ", споделя майката.

Тя се обажда на локалните медици, а по-късно детето е признато в болничното заведение в Монтана. Там вършат проучвания и откриват чревна зараза с сериозния индикатор 143 пункта. Въпреки напъните на лекарите в Монтана, бебето издъхва.

" За мен това е лекарска немарливост. Някой не си е приключил работата. Не са му създали нужните проучвания ", добавя младата жена.

От болничното заведение във Видин обаче отхвърлят да са подценили случая на Кремена и допълват, че на здрави новородени не се постанова да се вършат проучвания. Медиците настояват, че новороденото момченце е изписано на шестия ден след раждането " живо и крепко ".

Заради подозренията, Кремена стартира да търси истината и обикаля от кабинет на кабинет, с цел да разбере какво се е случило с детето ѝ и кой я е изписал без да ревизира дали всичко е наред.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР