Новороденият Йоан, чиято майка издъхна вчера, 10 дни след раждането

...
Новороденият Йоан, чиято майка издъхна вчера, 10 дни след раждането
Коментари Харесай

Утре: Изписват малкия Йоан, чиято майка издъхна в реанимация на МБАЛ Благоевград 10 дни след раждането му

Новороденият Йоан, чиято майка издъхна през вчерашния ден, 10 дни след раждането му, ще бъде изписан на следващия ден. Малчуганът, който макар тежко болната си майка, се роди жив и здрав, тежи 3 200 гр., е в положително здравословно положение. Преди изписването си на следващия ден Йоан ще бъде съветван със експерти, с цел да са уверени лекарите, че момченцето си потегля изцяло крепко.

Припомняме, че 26 годишната майка на детето постъпи в болничното заведение на 28 юни в Благоевград с тежка бъбречна зараза, с висока температура. За да се облекчи положението и лекарите в локалната болница подхванали секцио, защото имало и първи проблясъци на родова активност.

Веднага след раждането дамата е настанена в реанимация, където е интубирана, поддържана със скъпи животоспасяващи медикаменти, само че инфекцията била неуправляема и за 10 дни увредила всички органи. Причината за гибелта и не е раждането, безапелационни са лекарите, а шефът на болничното заведение доктор Огнян Митев посочи, че и бременността на дамата не е следена постоянно. Това е второ дете за родилката, фамилията има още едно момченце.

Случаят раздруса обществеността в регионалния център и района, направиха се опити да се търси виновност в лекарите, само че околните на дамата са безапелационни, че в локалната болница е направено всичко допустимо за избавяне на родилката, която е имала недоволства, само че най-вероятно е потърсила късно лекарска помощ.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР