Новооткритите работни места в САЩ са се ускорили с най-бързия

...
Новооткритите работни места в САЩ са се ускорили с най-бързия
Коментари Харесай

Подем на заетостта в САЩ въпреки разпространението на Делта варианта

Новооткритите работни места в Съединени американски щати са се ускорили с най-бързия ритъм от близо година през месец юли макар опасенията по отношение на разпространяването на Делта разновидността на ковид, съобщи Си Ен Би Си, базирайки се на данни на министерството на труда.

През предишния месец американските работодатели са разкрили 943 хиляди нови работни места, като равнището на безработица в страната е паднало до 5,4%. Това е най-големият растеж на работните места от август 2020 година

Икономистите, интервюирани от Dow Jones, чакаха да бъдат основани 845 хиляди нови работни места, а безработицата да доближи равнище от 5,7%.

Средното почасово възнаграждение също е повишено повече от плануваното през юли, записвайки скок с 0,4% по отношение на предходния месец и 4% по отношение на същия интервал на предходната година. Тези резултати идват в миг, в който доста специалисти показват опасения от устойчивия инфлационен напън.

„ Данните за последните месеци демонстрират, че възходящото търсене на работна ръка, обвързвано с възобновяване от пандемията, може да е оказало напън за повишение на заплатите “, се показва в отчета на Бюрото по трудова статистика, само че оттова предизвестяват, че въздействието на COVID-19 към момента изкривява данните и че облагите са разпределени неравномерно в разнообразни браншове.

Както и през последните няколко месеца, максимален растеж на заетостта е регистриран в хотелиерската и ресторантьорската индустриям където са добавени 380 хиляди работни места, от които 253 хиляди са в питейни заведения и заведения за хранене. Секторът бе най-тежко засегнатият от пандемията. Силен растеж бе регистриран и в просветителния бранш, където са основани 261 хиляди нови работни места.

Броят на хората, които са заявили, че са си намерили работа, се е нараснал с 1 милион, тласкайки надолу нивото на безработицата по отношение на 5,9 % през юни.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР