Новооткрита изложба в Дома на културата „Борис Христов” показа новия

...
Новооткрита изложба в Дома на културата „Борис Христов” показа новия
Коментари Харесай

Събраха знаковите сгради от Главната в изложба СНИМКИ

Новооткрита галерия в Дома на културата „ Борис Христов” сподели новия културен маршрут „ Главната улица “. Както „ Марица” към този момент заяви, той е основан по план на фондация „ Про либрис” и община Пловдив, и включва уеб приложение https://www.glavnata.eu/, азбучник и галерия.

Изложбата демонстрира пана, на които са най-знаковите здания на Главната и информация за това по кое време и по какъв начин са издигнати.

Сред гостите на откриването бяха проф. Тони Шекерджиева – Новак, ректор на АМТИИ, проф. Галина Лардева, Мимо Райчев, журналистът Пламен Асенов, Румяна Титерякова – представител на Националната асоциация на екскурзоводите в България, голям брой другари и съидейници.

До всеки разказан обект в изложбата и в каталога има QR код, който води към формалния уебсайт на културен маршрут „ Главната “.



„ Надявам се това събитие да прерасне в дълъг и нескончаем план. Главната улица е културен, само че най -вече нравствен маршрут. За да се реализира подобен план е вложен доста труд, старания и обич и съм сигурен, че той ще се развива и отсега нататък “, сподели на откриването създателят на плана и ръководител на „ Про Либрис “ - доцент Александър Гьошев. Той е лекар по „ Изкуствознание и изобразителни изкуства “.



В маршрута „ Главната улица “ са обособени 5 топографски ядра: „ Площад Централен “, „ Голямата Главна “, Площад „ Римски стадион “, „ Малката Главна “ и „ Пешеходният мост “.

Тези ядра основават главната конструкция, а в тях са избрани обектите, които са показани с цифрови изображения, графики и анотации.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР