Новообособеният квартал Стадиона в Асеновград се сдоби с първата си

...
Новообособеният квартал Стадиона в Асеновград се сдоби с първата си
Коментари Харесай

Създадоха "Ротари парк" в Асеновград

Новообособеният квартал " Стадиона " в Асеновград се снабди с първата си детска площадка и парково пространство към нея. Този ъгъл за отдих и занимания на дребни и огромни стана факт, с помощта на общите старания на жители, бизнес и община и по самодейност на асеновградската организация на " Ротари клуб ".
 
Децата от квартала могат към този момент да се радват на нови пързалка, люлка, въртележка, а техните родители – да ги следят, умерено поседнали на пейките. Мини паркът разполага и с чешма, а зелената повърхност – с поливна система. Общата стойност на целия план е към 54 500 лева
 
 Ротари парк в Асеновград Ротари парк в Асеновград Източник: Община Асеновград
Средствата са били вложени за озеленяване, създаване на тротоарни и алеи, закупуване и монтиране на паркови детайли и детски уреди. 30 000 лева са обезпечени от община Асеновград. Останалите близо 24 500 лева за събрани от дарения от компании и жители, в това число и трудът, който е положен от хората.
 
 Ротари паркът в Асеновград Ротари паркът в Асеновград Източник: Община Асеновград
Пространството към този момент си има и име – " Ротари парк ". " Много сме щастливи и признателни, че тъкмо за Международния ден на детето съумяваме да открием публично такова оборудване в един от новите квартали на Асеновград. Тук нямаше сходно място, на което децата да играят. Доволни сме, че със взаимни старания успяхме да реализираме този резултат.
 
Смятам, че когато цивилен организации и община работят дружно, нещата се получават, а ангажираността на хората към новоизграденото е по-голяма и утвърждението е по-добро ", сподели по време на церемонията по откриването зам.-кметът на Асеновград инж. Стоян Димитров.
 
 Д-р Христо Грудев Д-р Христо Грудев Източник: Община Асеновград
Сред формалните посетители, персонално да поздравят децата за празника им бяха кметът на общината доктор Христо Грудев и зам.-кметът по финансите доктор Теньо Манолов. Домакините бяха подготвили доста изненади, балони, музика и танци за присъстващите малчугани.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР