Новоназначеният иракски премиер Адел Абдул-Махди изпълни по оригинален начин обещанието

...
Новоназначеният иракски премиер Адел Абдул-Махди изпълни по оригинален начин обещанието
Коментари Харесай

Иракският премиер си търси министри по интернет

Новоназначеният иракски министър председател Адел Абдул-Махди извърши по автентичен метод обещанието си да включи нови лица в държавното управление, като отвори уебсайт в интернет, посредством който всеки може са се кандидатира да оглави едно от 22-те министерства в бъдещия кабинет, съобщи „ Асошиейтед прес ”, представен от дневник.бг.

Тези постове в Ирак се свързват с практикуване на въздействие и с благоприятни условия за приемане на подкупи, отбелязва организацията.

Само за броени дни след появяването на уеб страницата в офиса на Махди са получени над 15 хиляди кандидатури, настояват иракски медии. Предложени са изявленията на 601 от тях.

Мнозина в Багдад обаче са скептични дали бъдещият министър председател може да промени политическата технология в страната, където доста политически партии имат свои въоръжени милиции и заплашват да нарушат нежната непоклатимост в страната, в случай че не получат мечтаните министерства, показват иракските медии. Други се питат дали е рационално да се назначават политически новаци на най-високи позиции в държавното управление.

Законовата процедура изисква Махди да назначи министрите си до 2 ноември.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР