Новоизлюпените милиардери са събрали по-голямата част от богатството си от

...
Новоизлюпените милиардери са събрали по-голямата част от богатството си от
Коментари Харесай

Новото поколение милиардери има повече пари от наследство, отколкото от работа

Новоизлюпените милиардери са събрали по-голямата част от благосъстоянието си от гибелта на родственици, в сравнение с посредством личната си работа и предприемачество. Това сочи проучване на Обединената банка на Швейцария, желана от свръхбогатите.

От 137-те души, които са станали милиардери през 12-те месеца до този април, 53 са наследили общо 150,8 милиарда $ от фамилията си, сочи отчетът на UBS. Това надвишава комбинираните 140,7 милиарда $, основани от „ 84 нови самоизградили се “ милиардери за същия интервал.

Данните на банката сочат, че това е първият път в деветгодишната история на годишния ѝ отчет за положението на най-богатите 0,00004% от обществото, в който „ новото потомство милиардери са натрупали повече благосъстояние посредством завещание, в сравнение с посредством предприемачество “.

Бенджамин Кавали, началник на стратегическите клиенти в UBS Global Wealth Management, разяснява: „ Това е тематика, от която чакаме да забележим повече през идващите 20 години, защото повече от 1000 милиардери предават към 5,2 трилиона $ на децата си. “

В отчета се споделя, че „ възходящото значение на тези фамилии може да се види във всички огромни географски райони “. В Азиатско-тихоокеанския район междинното благосъстояние на наследниците е 2 милиарда $ спрямо 1,6 милиарда $ за бизнесмените. В Северна и Южна Америка наследниците имат 2,2 милиарда $ против 1,5 милиарда $ за бизнесмените. В Европа, Близкия изток и Африка междинното благосъстояние на наследниците е 4,4 милиарда $ – два пъти повече от това на бизнесмените, което възлиза на 2,2 милиарда $.

Иначе броят на милиардерите по света се е нараснал със 7% до 2544, а общото им благосъстояние се е нараснало с 9% до 12 трилиона $, показват от UBS. В отчета се споделя, че голямото благосъстояние, което към този момент е трансферирано на идващото потомство, е „ единствено върхът на айсберга “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР