Новоизбраният президент на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън)

...
Новоизбраният президент на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън)
Коментари Харесай

Ето какво ще направи през първия си ден като президент Байдън

Новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в даде обещание да подпише серия от укази още през първия си ден на поста, в сряда, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

С тях той ще встъпи още веднъж Америка в Парижкото съглашение за климата, съобщи нощес началникът на канцеларията на бъдещия президент Рон Клайн. С това ще стартира 10-дневна серия от декрети, с които Байдън ще се опита да промени курса след президентството на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския.

Освен това новият президент ще анулира наложените ограничавания върху имиграцията от някои най-вече мюсюлмански страни, ще наложи наложително носене на маски на територията на федералното държавно управление и по време на пътешестване сред щатите. Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския отхвърляше да вкара сходни ограничения.

Използването на президентски укази заобикаля нуждата да се изчаква утвърждение от двете камари на Конгреса на Съединени американски щати, отбелязва Агенция Франс Прес. Освен това по този начин Сенатът на Съединени американски щати ще може да се посвети напълно на процедурата по импийчмънт на Тръмп.

За цялостното реализиране на поставените от Байдън цели обаче ще бъдат нужни дейности от страна на Конгреса, добави Рон Клайн, представен от АП.

Освен това Байдън съобщи нощес, че ще разчита на препоръките на учени, които "да подсигуряват, че всичко, което вършим, се основава на просвета, обстоятелства и истината ". Главният му теоретичен консултант ще бъде генетикът Ерик Ландер.

За пръв път в историята на Съединени американски щати постът на основен теоретичен консултант ще се счита за министерски, отбелязва АП.

Новите научни съветници на президента на Съединени американски щати ще би трябвало да се концентиррат на първо мясти върху проблемите на битката с пандемията, възобновяване на икономиоката и промените на климата, съобщи ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР