Новоизбраният председател на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън

...
Новоизбраният председател на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън
Коментари Харесай

Шефът на Камарата на представителите: Финансирането на Украйна и Израел трябва да се разглежда поотделно

Новоизбраният ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън съобщи, че финансирането на Украйна и Израел би трябвало да се преглежда поотделно, с което загатна, че няма да подкрепи пакета от 106 милиарда $ за подкрепяне на двете страни, препоръчан от президента Джо Байдън, съобщи Ройтерс.

Джонсън, който приказва в изявление за " Фокс нюз ", съобщи, че се е срещнал с Байдън през вчерашния ден и е споделил на екипа на Белия дом, че консенсусът измежду републиканците от Камарата е, че би трябвало се разделят тези въпроси.

Байдън желае Конгресът да даде в допълнение финансиране в размер на 106 милиарда щатски $, като по-голямата част от парите да отидат за подсилване на защитата на Украйна, а останалата част да бъде разпределена сред Израел, Индо-тихоокеанския район и защитата на границите.

Джонсън е декларирал, че опасенията му са свързани с Украйна. " Искаме да знаем каква е задачата там, каква е крайната цел в Украйна ", сподели той.

Байдън залага на това, че включването на пари за Израел и имиграцията ще помогне да се убедят републиканците от Камарата на представителите, които са внимателни във връзка с изпращането на спомагателни средства за Украйна, да поддържат мярката, отбелязва Ройтерс.

Пакетът включва 14,3 милиарда $ за Израел за финансиране на поддръжка на противовъздушната и противоракетната защита и други начинания, както и 61 милиарда $ за Украйна.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР