Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова

...
Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова
Коментари Харесай

Новият председател на ЕК: Предложете ми най-добрите кандидати за еврокомисари

Новоизбраният ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прикани страните в Европейски Съюз да ѝ предложат допустимо най-хубавите претенденти за еврокомисари. Тя насочи този апел на първата си конференция, откакто получи доверието на болшинството в Европейския парламент, съобщи Българска телеграфна агенция.

Европа е моята пристрастеност и усещам, че се завръщам вкъщи. Винаги съм желала да се върна в европейската среда, към моите корени, показа Фон дер Лайен, която е родена в Брюксел поради работата на татко си като шеф на отдел в Европейска комисия. Тя показа, че баща ѝ се е върнал в Германия с вярата да бъде изпратен назад в Брюксел като еврокомисар, само че животът се е стекъл друго.

Фон дер Лайен посочи, че на следващия ден се връща за ден в Германия, с цел да се сбогува с държавното управление и въоръжените сили в досегашното си качество на министър на защитата. Тя добави, че лятото ще прекара в Брюксел и Страсбург, в подготовка на работната си стратегия.

По нейните думи последните две седмици са били най-натоварените в политическия ѝ живот. Тя посочи, че не се е надявала събитията да завършат по този начин сполучливо.

Спечелването на болшинство (от девет гласа в 751-местния Екологичен потенциал - бел. кор.) беше доста мъчно. Днес най-важният въпрос беше речта ми да отразява моите убеждения и да намира решение на раздялите изток - запад и север - юг. Трябва да се обединим по значимите въпроси, това е моята цел, съобщи Фон дер Лайен.

Снощи Екологичен потенциал заяви, че чуванията на препоръчаните за еврокомисари ще бъдат евентуално от 30 септември до 8 октомври. Целият състав на Европейска комисия се планува да бъде гласуван от евродепутатите сред 21 и 24 октомври. Новата Европейска комисия стартира работа на 1 ноември.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР