Новоизбраният на частичните местни избори на 10 март 2024 г.

...
Новоизбраният на частичните местни избори на 10 март 2024 г.
Коментари Харесай

Новоизбраният кмет на Лютиброд и новоизбран общински съветник в Общински съвет - Мездра положиха клетва

Новоизбраният на частичните локални избори на 10 март 2024 година кмет на кметство Лютиброд Елена Коцева (ПП „ ГЕРБ “) и новоизбраният общински консултант в Общински съвет (ОбС) - Мездра Данаил Димитров (МК „ ЗНС “), който беше разгласен за определен за общински консултант с Решение №229-МИ/ 14.03.2024 година на Общинската изборна комисия след предварителното преустановяване на пълномощията на общинския консултант Борислава Христова заради назначението й за заместник-кмет на община Мездра, поставиха клетва. Това стана на постоянното месечно съвещание на локалния парламент.

Данаил Димитров заменя Борислава Христова като член на Постоянните комисии „ Финанси, бюджет, икономически действия и общинска благосъстоятелност “, „ Устройство на територията, запазване на околната среда, инфраструктура и европейска интеграция “ и „ Здравеопазване и обществена политика “.

Приети бяха Средносрочна бюджетна прогноза за локалните действия на община Мездра за интервала 2025-2027 година, Прогноза на индикаторите за поети задължения и за отговорности за разноски за 2024 година и 2025 година, Прогнозен размер на финансовите разноски по Инвестиционната стратегия за общински обекти за интервала 2024-2026 година, Прогноза за общинския дълг (вкл. и желанията за вдишване на нов дълг) и на разноските за лихви по него за интервала 2025-2027 година и Справка за резултата от нарастването на минималната работна заплата за интервала 2025-2027 година по бюджета на Община Мездра.

Общински съвет упълномощи кмета Иван Аспарухов да подпише запис на заповед в размер на 1 753 892,63 лева за застраховане на 100% от декларирания размер на предплатено заплащане по Договор за даване на безплатна финансова помощ по подмярка 7.2. „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “ от Програма за развиване на селските региони 2014-2020 година за осъществяването на Проект „ Рехабилитация на общински път VRC 1082 /III-103/ - Мездрa - Боденец - Крапец - /VRC1032/, сектор 1 от км 0+000 до км 2+408,12 “.

Местният парламент даде единодушие Община Мездра да кандидатства с планови оферти за финансиране от Фонд „ Социална протекция “ към Министерство на труда и обществената политика по Компонент 1 „ Придобиване на дълготрайни активи, настоящо поддържане на материална база; създаване на нова, реорганизация и рационализация на съществуващата материална база за даване на обществени услуги “ за закупуване на два автомобила за потребностите на Домашния обществен патронаж и на Комплекс обществени услуги за деца и лица с увреждания.

Община Мездра получи картбланш да кандидатства, взаимно с Община Враца, с планово предложение „ Рекултивация на клетка 1.1. и клетка 1.2. на Регионално хранилище за неопасни боклуци за общините Враца и Мездра “ за даване на безплатна финансова помощ по процедура „ Рекултивация на районни депа/ кафези на районни депа за битови боклуци “ на Програма „ Околна среда “ 2021-2027 година

Приети бяха Годишен доклад за 2023 година за осъществяване на Програмата за запазване на околната среда на община Мездра и на Плана за деяние към нея за интервала 2021-2027 година и Отчет за активността на Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетните и малолетните през предходната година.

Общински съвет одобри препоръчаните от Община Мездра промени и утвърди обновена транспортна скица за реализиране на публичен транспорт на пасажери с рейсове.

Одобрени бяха осъществените през 2023 година от „ ВиК “ ООД - Враца вложения на обща стойност над 100 000 лева във ВиК-а инфраструктурата на територията на общината и предаване на ръководството им от „ Асоциация по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „ ВиК “ ООД - Враца “, след което да бъдат предадени за стопанисване, поддържане и употреба от „ ВиК “ - Враца.

Отменени бяха експлицитни разпореждания от Правилника за устройството и активността на Общинско дружество „ Чистота “ и призната обновена организационно-управленска конструкция на това дружество.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР