Новоизбраният кмет на София не трябваше да дава разрешение за

...
Новоизбраният кмет на София не трябваше да дава разрешение за
Коментари Харесай

Деница Сачева: Терзиев трябваше да забрани протеста на футболните запалянковци

„ Новоизбраният кмет на София не трябваше да дава позволение за провеждането на митинга на футболните почитатели “. Такова мнение изрази Деница Сачева от ГЕРБ в ефира на Нова телевизия. Според нея ескалацията на напрежението можеше да се предотврати.

„ Ние към този момент декларирахме нашата позиция, че за случилото се би трябвало да подаде оставка преди всичко управлението на Футболния съюз и по-късно спортният министър. Дадохме ниска оценка за това, което се случва в спортното министерство “, добави тя.

„ Терзиев трябваше да направи по този начин, че този митинг да не сплотява всички тези агитки. И господин Борисов и госпожа Фандъкова, когато са били кметове, са забранявали демонстрации, в случай че има ясни индикации, че няма да бъдат мирни “, сподели още Сачева пред „ Нова “.

По думите й ГЕРБ не толерира принуждение нито от страна на жителите, нито от страна на полицията. От партията не считат, че на този стадий Калин Стоянов би трябвало да подава оставка.

„ Когато приказваме за държавното управление, ясно и изрично желая да заявя още един път две доста значими неща, които непрестанно се пропущат. В това държавно управление ГЕРБ-СДС имат една-единствена номинация – на Мария Габриел. Ние сме подкрепили това държавно управление не тъй като сме му дали заем на доверие, дали сме му време, в което да създадат съответни неща и да има резултати. Дали сме само и единствено време 18 месеца. Очакват се съответни резултати. Когато виждаме, че държавното управление не реализира съответните резултати, постоянно ще подлагаме на критика “, разясни още Сачева.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР