Новоизбраният американски президент Джо Байдън повтори основните си цели в

...
Новоизбраният американски президент Джо Байдън повтори основните си цели в
Коментари Харесай

Байдън иска милиони добре платени работни места и минимално заплащане от $15 на час |

Новоизбраният американски президент Джо Байдън повтори главните си цели в предизборната си акция - основаване на " милиони работни места " и " минимална работна заплата от 15 $ на час ", съобщи " Франс прес ", представена от БНР. 

Той акцентира нуждата от незабавна поддръжка за стопанската система, която продължава да е отслабена поради пандемията.

Изявлението на Байдън, чиято победа на президентските избори към момента не е приета от президента републиканец Доналд Тръмп, пристигна след виртуална среща със синдикални водачи и шефове на огромни компании в Уилмингтън, щата Делауер.

Това е и първото му изявление по стопански въпроси, което е един от неговите цели наред с битката против коронавирусната пандемия, климатичните промени и расизма. 

" Ние обсъдихме опцията да бъдем по-силни (икономически - б.р.), по-устойчиви, в сравнение с бяхме преди пандемията ", сподели още Байдън.

Според него наложителното изискване за икономическо възобновяване е управлението на ковид.

Той посочи, че Конгресът би трябвало " в най-скоро време " да гласоподава проект за " неотложно подкрепяне " на стопанската система.

" Нашият проект е да създадем милиони добре платени работни места в индустриалната промишленост - като коли, артикули, технологии, от които ще се нуждаем в бъдеще, с цел да бъдем конкурентни с останалия свят ", съобщи Байдън.

" Ние ще купуваме американски артикули ", добави той.

Байдън съобщи, че в случай че Тръмп и администрацията му отхвърлят да се координират с екипа на демократите и не обезпечат преход в предаването на властта, то " доста хора може да умрат " поради ковид, съобщи Би Би Си.  

Той уточни, че настоящата американска администрация би трябвало неотложно да даде на екипа му проектите за разпространяването на имунизацията против новия ковид измежду популацията. " Колкото по-рано получим достъп до проектите на администрацията за разпространяването на имунизацията, толкоз по-плавно ще премине предаването на властта ", акцентира Байдън.

" Ако би трябвало да чакаме до 20 януари (когато ще встъпи в служба новият президент - б.р.), с цел да стартираме да планираме, това ще ни загуби месец-месец и половина ", съобщи той. 

Според него е извънредно значимо двете администрации да се координират в този момент или колкото се може по-скоро.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР