Новоизбраните общински съветници, кмет на община Мездра и кметове на

...
Новоизбраните общински съветници, кмет на община Мездра и кметове на
Коментари Харесай

Новоизбраните общински съветници и кметове в община Мездра ще положат клетва в понеделник

Новоизбраните общински съветници, кмет на община Мездра и кметове на обитаеми места ще положат клетва на 13 ноември 2023 година (понеделник) от 11:00 часа в Заседателната зала на Община Мездра. Това ще стане на тържествено съвещание на Общинския съвет, на което ще участва и регионалният шеф на област Враца Надя Донкинска. 
Преди началото на сесията ръководителят на Общинската изборна комисия Пенка Петрова ще разгласи състава на новоизбрания Общински съвет, кмет на общината и кметове на кметства и ще им връчи удостоверенията за избор. 
След това определените за общински съветници и за кметове ще положат клетва по член 32 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация и ще подпишат клетвените листове. 
След полагането на клетвата ще се организира първото съвещание на новоизбрания Общински съвет - Мездра, което ще бъде ръководено от най-възрастния общински консултант - доктор Митка Лечева. 
На сесията ще бъде определен с скрито гласоподаване ръководител на Общинския съвет и определена краткотрайна комисия за разработване на план на Правилник за организацията и активността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимоотношението му с Общинска администрация - Мездра за мандат 2023-2027 година
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР