Новоизбраните конституционни съдии от парламентарната квота Десислава Атанасова и Борислав

...
Новоизбраните конституционни съдии от парламентарната квота Десислава Атанасова и Борислав
Коментари Харесай

Десислава Атанасова и Борислав Белазелков ще положат клетва в петък

Новоизбраните конституционни съдии от парламентарната квота Десислава Атанасова и Борислав Белазелков поставят клетва в петък. Това излиза наяве от известие, публикувано на интернет страницата на Конституционния съд. 

Церемонията ще бъде извършена в наличието на ръководителя на Народното събрание, на президента и ръководителите на Върховен касационен съд и Върховен административен съд.

По-рано денем обаче президентът сезира Конституционния съд за избора на Атанасова и Белазелков . Той също по този начин изиска клетвата да не бъде полагана, до момента в който Конституционен съд не се произнесе с решение. 

Радев се разгласи срещу мандата на новоизбраните съдии. Решението на Народното събрание планува Атанасова и Белазелков да имат 9-годишен мандат, макар че точно Конституционният съд излезе със свое тълкувателно решение преди към две седмици, че съдии, които са определени след периода, в който е трябвало да встъпят в служба, имат понижен мандат. Така двамата би следвало да извършват длъжностите си в интервал на към 7 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР