Новогодишните украси създават празнично настроение и положителни емоции, но повечко

...
Новогодишните украси създават празнично настроение и положителни емоции, но повечко
Коментари Харесай

10 важни неща за една безопасна Нова година

Новогодишните украси основават празнично въодушевление и позитивни страсти, само че повечко зоркост в никакъв случай не е непотребна – елхата, играчките, украшенията, даже храната могат да бъдат доста рискови за дребните деца – за това сигнализират лекари.

Вчера Българска национална телевизия излъчи репортаж с обръщение от медици от ИСУЛ, които вадят по неотложност погълнати непознати тела и са се напатили - по Коледа и Нова година постоянно се постанова да вършат комплицирани интервенции, с цел да вадят най-много фъстъци и семки.

Снимка: Guliver / iStock

Според нова тъжна статистика, половината случаи на гибел при деца до една годинка се дължат точно на поглъщането на твърди неща и попадането им в белия дроб. Спасили са едвам 40 % от децата. Останалите просто не съумяват да стигнат до отделението, заяви публичната медия и сподели неуместна сбирка от камъчета, пластмасови капачета, монети, акумулатори, които лекарите вадят от тесния хранопровод и бронхите на дребните, където са заседнали.

1. Лекарите предизвестяват да бъдем доста, но доста деликатни с детайлите от новогодишната декорация и нещата, които слагаме на масата!

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР