Ново видео слага край на илюзиите, че участъкът от международен

...
Ново видео слага край на илюзиите, че участъкът от международен
Коментари Харесай

Ново ВИДЕО слага край на илюзиите! Пътят Мездра-Ботевград ще е готов най-рано след 6 месеца

Ново видео поставя завършек на илюзиите, че секторът от интернационален път Е-79 сред Мездра и Ботевград ще бъде пуснат в скоро време. Кадри с дрон демонстрират неналичието на задоволителен прогрес и опровергават очакванията на жителите на Северозапада, че при започване на идната година ще могат да пътуват обикновено от и към столицата. 
Записът е изработен на 2 декември и демонстрира сектора сред Мездра и Ребърково. Още в първите секунди на клипа излиза наяве, че на строителите им следва още много работа. Вижда се, че скалите към Водноелектрическа централа „ Калето “ към момента не са разрушени и занапред ще се правят взривни действия, с които да бъде направено място за второто пътно платно. 
И с просто око се вижда, че на доста места обещаното уширяване на пътя, с цел да стане той четирилентов, не е направено. Далече от довеждане докрай е и пътният възел при село Ребърково. 
Агенция BulNews се съветва с специалисти от строителния отрасъл, с богат опит в строенето на пътища. Те са безапелационни, че работата, която остава да се свърши, ще отнеме най-малко още 6 месеца. Особено предвид на идните празници и с настъпването на зимата, няма по какъв начин обещаните периоди да бъдат спазени. 
Припомняме, че секторът, част от бъдещия скоростен път Видин-Ботевград, бе затворен през юни. Тогава бе дадено, че работата ще приключи на 10 декември. Преди дни шефът на АПИ Ясен Йорданов разгласи, че това няма да стане, като неубедително уточни 10 януари като по-вероятна дата. 
Настоящото видео обаче изрично опровергава и този период. Ако прогнозите на специалистите излязат верни, за жителите на Северозпада остава да се надяват да могат да пътуват обикновено идващото лято. 
Дотогава водачите ще са принудени да минават по рисковите кози пътеки из Врачанския Балкан, а компаниите ще не престават да търпят големи финансови загуби…
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР