Ново увеличение на случаите на COVID-19 в началото на туристическия

...
Ново увеличение на случаите на COVID-19 в началото на туристическия
Коментари Харесай

Увеличение на случаите на COVID-19 в началото на туристическия сезон в Гърция 


Ново нарастване на случаите на COVID-19 при започване на туристическия сезон в Гърция и след отпадането на съвсем всички противоепидемични ограничавания се вижда от данните, които разгласяват гръцките медии.

През последните 24 часа публично са регистрирани 4832 нови случая по данни на националната организация за публично здраве, представени от държавната телевизия ЕРТ.



Пред ЕРТ професорът по аналитична химия Никос Томаидис сподели, че анализите откриват увеличение на вирусния товар в отпадните води на столицата Атина с 45 %, което демонстрира, че случаите в реалност са неведнъж повече, в сравнение с се оповестяват.

Според него това се дължи на новите подварианти на вируса. Томаидис направи прогнозата, че увеличението на новозаразените ще доближи пик през първото десетдневие на юли, а през август се чака нов растеж на разпространяването, оповестява Българска телеграфна агенция.

Председателката на Съюза на болничните лекари в Атина и Пирея Матина Пагони съобщи, че най-важното е да няма нарастване в броя на смъртните случаи и на интубираните пациенти. Тя предизвести, че повишаването и спадовете в разпространяването на ковид ще продължат и прикани хората да продължат да носят маски.

Миналата седмица гръцкият министър на опазването на здравето Танос Плеврис също отдаде увеличението на случаите на новите подварианти на вируса, които са по-заразни и по тази причина, съгласно него, няма смисъл от връщане на ограничаващите ограничения.

Той съобщи, че нарастването се следи и в останалите европейски страни, само че към този момент няма аргументи да се счита, че ще докара до напън върху гръцката здравна система.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР